Antena Căutare

Zi de foc în România. Ce e de făcut pentru a suporta mai ușor canicula în case

Meteorologii au emis o informare de caniculă, anunţând temperaturi de 34 – 37 de grade în cea mai mare parte a ţării. În ziua de marți, disconfortul va fi cel mai ridicat, iar organismul uman va face fața cu greu căldurii insuportabile. 

Meteorologii au emis o informare de caniculă, anunţând temperaturi de 34 – 37 de grade în cea mai mare parte a ţării. În ziua de marți, disconfortul va fi cel mai ridicat, iar organismul uman va face fața cu greu căldurii insuportabile.

Potrivit acestora, marţi, 02 iulie, vremea va fi caniculară şi disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a ţării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar în zonele de câmpie şi podiş se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade.

Măsuri anticaniculă în Capitală

Primăria Municipiului Bucureşti a amplasat 20 de containere anticaniculă în cele mai aglomerate zone din Capitală. Containerele, care au fost deja dotate, vor fi deschise începând de marţi.

Containerele sunt dotate cu trusă medicală de prim-ajutor completă, tensiometru cu manometru şi stetoscop, canapea medicală, scaune, dozator de apă, consumabile necesare funcţionării corecte (dezinfectanţi, mănuşi de unică folosinţă, cearceafuri de unică folosinţă, etc), chiuvetă mobilă şi aparat de aer condiţionat.

Lângă aceste containere sunt amplasate şi toalete ecologice.

Asistenţa medicală la aceste containere anticaniculă este asigurată de personalul medical din reţeaua de medicină şcolară, coordonată de ASSMB.

Totodată, toate cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei sunt pregătite şi în perioadele caniculare să acorde asistenţă medicală cetăţenilor.

Locaţii containere:
- Piaţa Romană - rond ASE
- Gara de Nord
- Piaţa Victoriei - Muzeul Antipa
- Piaţa Romană – metrou
- Parcul Herăstrău
- Şos. Ştefan cel Mare colţ cu Str. Barbu Văcărescu
- Piaţa Iancului
- Magazin Bucur Obor
- Piaţa Universităţii - Spitalul Colţea
- Piaţa Universităţii – Arhitectură
- Piaţa Roma - Str. Gabroveni
- Piaţa Muncii
- Piaţa Unirii - Magazin Unirea
- Dristor – metrou
- Str. 11 Iunie colţ cu Bld. Regina Maria
- Parcul Carol
- Piaţa Unirii - Bld. Regina Maria (tramvai 32)
- Parcul Cişmigiu
- Eroilor
- Grozăveşti - Carrefour Orhideea

Ce poți să faci pentru a suporta mai ușor canicula în case

Dacă aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală, notează sfatulmedicului.ro. În plus, ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depășește 32 grade Celsius. Dacă nu aveți aer condiționat în locuința, la locul de muncă, petreceți 2-3 ore zilnic în spații care beneficiază de aer condiționat (cinematografe, spații publice, magazine). Pe parcursul zilei faceți dușuri călduțe, fără a va șterge de apă. Beți zilnic între 1,5 - 2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute. Nu consumați alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de lupta a organismului împotriva căldurii. Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Accident pe DN1, în zona localităţii Sâmbăta de Jos. Două persoane sunt grav rănite... Sediu Facebook, ținta unui atac cu gaz sarin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x