Antena Căutare

Zona din România unde este ger, în plină caniculă. S-a înregistrat -1 grad Celsius!

Un fenomen neobișnuit a avut loc în plină vară, pe teritoriul țării noastre. În timp ce în majoritatea județelor s-au înregistrat valori caniculare, în ultima perioadă, un loc din România a fost lovit de ger, cu temperaturi de până la -1 grad Celsius. Despre ce locație este vorba.

ger zapada iarna
Zona din România unde s-a înregistrat -1 grad Celsius, în plină vară | Shutterstock

Deși în ultima perioadă România, alături de întreaga Europă, s-a confruntat cu un val canicular, cu temperaturi ce au depășit pragul confortului termic, se pare că există o localitate din România care se confruntă cu ger în toată regula.

Valorile termice ceva mai scăzute sunt obișnuite în zonele muntoase, însă de această dată s-a înregistrat o valoare atmosferică de -1 grad Celsius, într-o zonă cunoscută a țării noastre. Chiar dacă ultimele săptămâni au adus episoade caniculare, iată că există și alte tipuri de fenomene meteo extreme, pe teritoriul României.

Citește și: Cod roșu de caniculă. Vor fi 50 de grade la soare! Anunțul ANM de ultimă oră

Zona din România unde este ger, în plină caniculă. S-au înregistrat -1 grad Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează zilnic cu privire la starea vremii. Temperaturile tind să fie mereu în schimbare, iar de curând se pare că au trecut de la o extremă la alta. Noaptea trecută, au fost temperaturi negative la noi în ţară, cu toate că ne aflăm în luna iulie.

Deși în urmă cu doar două zile România „se topea” sub valori ce ajungeau și până la 42 de grade Celsius la umbră, o localitate din judeţul Cluj a fost lovită de ger specific perioadelor de toamnă-iarnă. Mai exact, nu mai puţin de - 1 grad Celsius arăta mercurul din termometre în satul Smida.

Citește și: Furtuna care a transformat, la propriu, plajele de pe litoralul românesc. Imaginile i-au nedumerit pe internauți

Cum va fi vremea în luna august. Urmează și o perioadă de vreme neobișnuită

Specialiștii ANM au precizat că în luna august vremea va fi diferită în regiunile României. Astfel, dacă în sud și în est se vor înregistra temperaturi calde, în nord, centru și vest vor fi perioade cu precipitații și cu temperaturi mai mici decât cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 31 iulie – 7 august

În săptămâna 31 iulie – 7 august valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. În rest, valorile vor fi în general apropiate de cele normale. Totodată, regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 7 – 14 august

În săptămâna 7 – 14 august temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice și centrale. mai mult decât atât, în restul zonelor din țară valorile vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 14 – 21 august

În săptămâna 14 – 21 august temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor. În această perioadă, regimul pluviomertic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 21 – 28 august

În utlima săptămână a lunii august, mai exact 21 – 28 august, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai ridicate în cele sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, au precizat specialiștii.

Locul de muncă part-time la care poți câștiga mai bine de 4000 de lei pe lună. Ce presupune job-ul... Locul de muncă la care poți să îți iei concediu un an. Ce categorie de salariați se bucură de acest privilegiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x