Antena Căutare

Antrenorul secund al naţionalei Norvegiei despre copiii de pe Arena Naţională: O parodie

Per Joar Hansen, antrenorul secund al Norvegiei, a considerat drept o parodie prezenţa copiilor în tribunele Arenei Naţionale, în condiţiile în care stadionul ar fi trebuit să fie gol la meciul de marţi, în urma unei sancţiuni dictate de UEFA împotriva FRF pentru rasism.

Per Joar Hansen, antrenorul secund al Norvegiei, a considerat drept o parodie prezenţa copiilor în tribunele Arenei Naţionale, în condiţiile în care stadionul ar fi trebuit să fie gol la meciul de marţi, în urma unei sancţiuni dictate de UEFA împotriva FRF pentru rasism.

"Este o glumă a UEFA. Nu înţeleg cum este posibil să laşi atât de mulţi spectatori, şi adulţi, şi copii, la un meci la care trebuie să dai o pedeapsă. Copiii au fost instruiţi să facă zgomot cât mai mult. Li se transmitea de la megafoane ce să scandeze. Totul a devenit o parodie", a declarat "Perry" Hansen, potrivit cotidianului Dagbladet.

"Au pus copii şi adulţi în tribune. Este o sancţiune zero! Este o mare glumă. Este uimitor că au putut face aşa ceva, că li s-a permis. Asta nu e o pedeapsă. Nu ajută combaterii rasismului. Este o bătaie de joc la adresa a ceea ce se întâmplă tot timpul în fotbal. Singurul lucru care ar ajuta ar fi să suspenzi echipele ţărilor care fac aşa ceva. Să nu le laşi să joace meciuri pentru un număr X de ani", a precizat Hansen, potrivit Aftenposten.

"Una dintre cele mai nedrepte decizii ale UEFA pe care am întâlnit-o. Dar nu trebuie să dăm vina rezultatului pe asta", a spus şi selecţionerul Lars Lagerback.

"Regulile UEFA sunt discutabile, mă opun cu putere rasismului. Dar asta nu ne scuză cu nimic, trebuia să câştigăm oricum meciul şi nu am putut", a afirmat căpitanul norvegienilor, Stefan Johansen, conform Dagbladet.

"Regulile sunt aşa cum sunt şi România a profitat de ele. Dar nu cred că este o pedeapsă suficient de aspră pentru rasism. Mă enervează să vorbesc de asta, este absolut ridicol. S-a întâmplat ieri cu Anglia şi nu ar trebui să se întâmple. Ar trebuie să fie toleranţă zero pentru rasism în fotbal", a precizat el, pentru Aftenposten.

În schimb, Joshua King a fost mai rezervat în declaraţii cu privire la prezenţa copiilor pe Arena Naţională: "Bineînţeles, este mult mai interesant să joci cu oameni în tribune. Au fost mulţi copii şi au fost destul de activi. Când spui ceva rasist şi eşti pedepsit, ar trebui să respecţi acea pedeapsă. Dar nu mă plâng că li s-a permis să aibă 30.000 de copii în tribune", a spus King.

"Sunt de acord cu Perry, când ai de-a face cu rasimul pe teren trebuie pedepse dure. Dar îmi place să joc în faţa tribunelor pline şi cred că a fost interesant că au fost lăsaţi copiii", a spus Haitam Aleesami.

România a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul disputat, marţi, pe Arena Naţională, cu Norvegia, în etapa a VIII-a a Grupei H a preliminariilor Euro-2020. Puşcaş a ratat un penalti, în minutul 52. România rămâne pe locul al treilea al grupei.

Au marcat: Mitriţă '62 / Sorloth '90+2.

În minutul 51, Mitriţă l-a deschis pe Bancu în careul oaspeţilor, iar Berge l-a busculat pe jucătorul Universităţii Craiova. Arbitrul a dictat penalti. Puşcaş a executat lovitura de la 11, dar Jarstein a respins în corner, în minutul 52.

În minutul 64, Florin Andone a trimis balonul cu capul în bară.

La această partidă au asistat 29.854 de copii şi însoţitori ai acestora, după ce UEFA a sancţionat echipa României cu un meci cu porţile închise.

Sursa : news.ro

Tătăruşanu: Ar fi o dezamăgire să nu ne calificăm la campionatul european... Selecţionerul Spaniei, Robert Moreno, supărat că este criticat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x