Australian Open 2021. Mihaela Buzărnescu, învinsă de Bianca Andreescu în primul tur. Ce mesaj a transmis câștigătoarea

Bianca Andreescu a învins-o, luni, pe Mihaela Buzărnescu, în primul tur la Australian Open 2021. Sportiva canadiană de origine română a câștigat primul meci jucat după 15 luni. Ce mesaj mesaj a transmis câștigătoarea.

Mihaela Buzărnescu, locul 138 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3, de jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.

Hepta

Mihaela Buzărnescu, locul 138 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3, de jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 8, în turul I al Australian Open.

Andreescu va evolua în faza următoare cu Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 71 WTA.

Calificarea în turul al doilea este recompensată la Australian Open cu un premiu de 150.000 de dolari australieni (95.600 de euro) şi cu 70 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în prima manşă primesc 100.000 de dolari australieni (63.750 de euro) fiecare şi câte zece puncte WTA.

Citește și: Cu cine vor juca Simona Halep și alte cinci românce la Australian Open 2021. Jucătoarele pe care le vor înfrunta în primul tur

Mesajul Biancăi Andreescu după ce a învins-o în primul tur, la Australian Open 2021, pe Mihaela Buzărnescu

"Mă simt al naibii de bine. Meciul de astăzi nu a fost deloc uşor. Sunt foarte fericită de modul în care m-am luptat, mai ales spre final. Cu Mihaela, o colegă română, am mai jucat de două ori în trecut şi a fost întotdeauna un meci dificil, aşa că sunt foarte fericită. Această victorie înseamnă mult, am avut 15 luni de pauză.

Am trecut prin multe în acele 15 luni. Nu a fost uşor, dar în acel moment de acolo (n.r. - pe teren, după meci) mi-am dat seama cât de mult merită toate acestea. Nu am renunţat niciodată. Am oameni uimitori în jurul meu. Nu ştiu unde s-a dus echipa mea, dar le mulţumesc pentru că au fost alături de mine şi, de asemenea, le mulţumesc tuturor de acasă şi familiei mele. Mi-am spus să nu greşesc, pentru că greşeam foarte multe mingi.

Nu vreau să fiu prea dură cu mine, este primul meu meci şi cred în capacităţile mele. În următorul meci, va trebui să -mi ridic nivelul puţin mai mult. Dar şi Mihaela şi-a ridicat nivelul faţă de primul set", a declarat Andreescu, la interviul acordat pe teren, potrivit news.ro.

Citește și: Simona Halep - Lizette Cabrera la Australian Open 2021. Românca s-a impus în 60 de minute cu scorul 6-2, 6-1

Acesta a fost primul meci oficial jucat de Bianca Andreescu după accidentarea la genunchi, suferită în octombrie 2019, la Turneul Campioanelor. În plus, ea a fost nevoită să efectueze o carantină strictă la sosirea în Australia, după ce antrenorul ei a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Sportiva născută lângă Toronto a început bine partida, nelăsând să se vadă perioada lungă de absenţă de pe teren. Ofensivă, cu lovituri precise, Andreescu şi-a subordonat adversara, care a dat o replică timidă în primul set, a greşit mult şi i-a făcut munca uşoară rivalei.

Românca din Bucureşti a avut 40-0 la scorul de 1-2, pe propriul serviciu, dar Andreescu a revenit şi a reuşit primul break al meciului. La 5-2, jucătoarea canadiană a mai câştigat o dată pe serviciul adversarei şi a luat setul, cu 6-2, după 29 de minute.

Citește și: Simona Halep a învins-o pe rusoaica Anastasia Potapova. Reacția campioanei noastre după prima victorie oficială din 2021

În decisiv, diferenţa a fost făcută de condiţia psihică diferită a jucătoarelor. La 3-3, Buzărnescu a avut 40-0 pe serviciul adversarei şi nu a obţinut break-ul. Însă Andreescu l-a reuşit în ghemul următor şi a închis meciul cu 6-3, după două ore şi două minute.

Ultimele știri