Antena Căutare

Simona Halep a învins-o pe rusoaica Anastasia Potapova. Reacția campioanei noastre după prima victorie oficială din 2021

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1 s-a impus în fața sportivei din Rusia, Anastasia Potapova (numărul 101 WTA), scor 6-4, 6-4, în turul secund de la Gippsland Trophy.

Simona Halep
Simona a învins-o pe rusoaica Anastasia Potapova. Reacția campioanei noastre după prima victorie oficială din 2021 | Hepta

Acceptată direct în manşa a doua, Halep a ajuns în optimi, după ce a întrecut-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-4, pe rusoaica Anastasia Potapova, locul 101 WTA.

În primul meci jucat din 4 octombrie 2020, când a fost eliminată în optimi, la Roland Garros, Halep a întâlnit o jucătoare tânără (19 ani), cu potenţial de dezvoltare.

Potapova loveşte puternic mingea, atât cu dreapta, cât şi cu reverul, are un serviciu bun şi punctează fără milă dacă face pasul în interiorul terenului. Uneori, rusoaica este prea încrezătoare în ea însăşi şi incearcă soluţii pe care nu le stăpâneşte încă, lovituri decisive din poziţii dificile. În acest fel, ea este generoasă în a-i oferi puncte fără muncă adversarei, notează news.ro.

În primul set, fără să joace impresionant, Simona Halep a speculat toate slăbiciunile rivalei şi a luat toate cadourile.

Citește și: Simona Halep, fără machiaj la primele ore ale dimineții. Cum s-a pregătit campioana noastră pentru primul meci din 2021

Sportiva română a încercat să o ţină departe de teren cu mingi lungi, a returnat foarte bine pe serviciul rusoaicei şi a insistat pe reverul ei. Românca şi-a arătat şi ea unele puncte slabe, mai ales serviciul al doilea, care i-a oferit oportunităţi de penalizare Anastasiei Potapova. Totuşi, cu primul serviciu, Halep s-a scos de multe ori din situaţii dificile.

Reacția Simonei Halep după prima victorie oficială a sezonului

Setul al doilea a fost mult mai complicat pentru Halep. Potapova şi-a ridicat nivelul de joc şi a obligat-o pe sportiva din Constanţa să dea un răspuns pe măsură.

Anastasia Potapova a condus cu 3-1, după un break în ghemul al patrulea. Simona Halep nu a cedat, a jucat din ce în ce mai bine şi a câştigat cinci din următoarele şase ghemuri, punând capăt meciului, cu un alt 6-4, după o oră şi 22 de minute.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-4, pe rusoaica Anastasia Potapova, locul 101 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 Gippsland Trophy de la Melbourne.

Citește și: Cele mai bogate femei din sport. Pe ce loc surprinzător se află Simona Halep

"E frumos să fiu din nou aici. Este un start bun, aveam nevoie de această victorie pentru că nu am jucat un meci oficial din octombrie şi a trecut mult timp. Am vrut să simt terenul, să simt jocul, ştiam că va fi un meci dificil. Ea loveşte foarte puternic mingea şi nu a fost uşor, dar am încercat să dau tot ce am mai bun ca să mă calific.

Am simţit că terenul şi mingile sunt puţin mai rapide, dar întotdeauna este greu să joci împotriva jucătoarelor care lovesc puternic mingea. Toate terenurile par mai rapide când joci împotriva lor. A fost o frumoasă atmosferă, este foarte frumos să văd din nou spectatori că ne încurajează. Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit.

Mi-au lipsit spectatorii anul trecut şi este frumos să vezi fani întorşi în tribune", a declarat Halep.

Halep va evolua în turul al doilea cu învingătoarea din partida Laura Siegemund (Germania), locul 1 WTA, - Destanee Aiava (Australia), locul 218 WTA, beneficiară a unui wild card.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x