Australian Open 2021. Mihaela Buzărnescu va reprezenta România în turneul de Grand Slam, din postura de „lucky loser”

La turneul de Grand Slam Australian Open 2021 România va avea 6 reprezentante la simplu, printre acestea numărându-se și Mihaela Buzărnescu.

Mihaela Buzărnescu este „lucky loser” la Australian Open 2021

gettyimages.com

Deși Mihaela Buzărnescu a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de sportiva din SUA Whitney Osuigwe, românca a fost inclusă pe tabloul principal al Australian Open, din postura de „lucky loser”, potrivit DigiSport.

Așadar, România va avea şase reprezentante la simplu în primul turneu de Grand Slem din 2021, Australian Open, care se va desfășura, potrivit planificărilor, intervalul 8-21 februarie.

Cine sunt româncele care participă la turenul Australian Open 2021

Cele 6 românce care joacă la simplu în primul turneu de Grand Slem din 2021 sunt Simona Halep, Patricia Ţig, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu.

Participanții la Australian Open au stat timp de 2 săptămâni în carantină la Melbourne, în contextul pandemiei de coronavirus, dar recent a apărut o problemă care ar putea afecta desfășurarea turneului.

Probleme în organizarea turneului Australian Open, după ce „în bula de la Melbourne” a fost depistat un caz de coronavirus

Organizarea Australian Open întâmpină dificultăți, după ce pe 3 februarie un angajat din unul dintre hotelurile de la Melbourne în care sunt cazați cei implicați în turenu a fost depistat pozitiv cu Covid-19, potrivit CNN.

Citește și: Simona Halep a învins-o pe rusoaica Anastasia Potapova. Reacția campioanei noastre după prima victorie oficială din 2021

Craig Tiley, directorul turneului a dat asigurări că acesta se va desfășura potrivit datei stabilite, în ciuda cazului de coronavirus depistat.

Vezi mai mult eimagini în GALERIA FOTO.

Tragerea la sorţi pentru primul Grand Slam al anului 2021 s-a amânat

„Sunt foarte încrezător că Australian Open va avea loc. Ne aşteptăm ca toţi jucătorii să fie testaţi negativ. Probabilitatea ca unul dintre ei să fie depistat pozitiv este foarte mică”, a declarat Craig Tiley, potrivit BBC.

Citește și: Cele mai bogate femei din sport. Pe ce loc surprinzător se află Simona Halep

Pe 4 februarie ar fi trebuit să aibă loc tragerea la sorți a tablourilor principal de simplu, însă acest eveniment a fost amânat pentru ziua următoare.

Simona Halep a câștigat meciul demonstrativ pe care l-a jucat înainte de Australian Open

Simona Halep se află în Australia de la începutul lunii ianuarie în Australia, iar primul său meci din anul 2021 a fost unul demonstrativ, pe car el-a considerat un bun antrenament pentru turneul de Grand Slem Australian Open.

Meciul demonstrativ jucat între Simona Halep (locul 2 WTA) și Ashleigh Barty (locul 1 WTA) a fost câștigat de româncă.

„N-am avut nimic de făcut în carantină. Nu este simplu, pentru că trebuie să stăm doar în cameră și avem numai patru ore să mergem la terenuri pentru antrenamente. Nu m-am antrenat niciodată mai mult de două ore, așa că am folosit cele două ore de joc, după care mă întorceam să mă bucur de camera. Am știut cu toții ce restricții sunt și că dacă cineva este testat pozitiv în avion, întregul avion trebuie să se izoleze și trebuie să ne mutăm la alt hotel, lucru de care m-am speriat puțin la început. Am fost puțin stresată în legătură cu asta, trebuie să recunosc. Dar am avut noroc, foarte mare noroc, pentru că nimeni nu a fost confirmat cu Covid în avion și am putut petrece întreaga carantină în mod normal", a susținut Simona Halep potrivit wtatennis.com.

Ultimele știri