Antena Căutare

Ce a făcut David Popovici cu primii bani câștigați din natație. Noul star al sportului românesc a obținut sume impresionante

David Popovici, noul star al sportului românesc, care a făcut istorie în natație, după ce a obținut 2 medalii la Campionatele Mondiale de la Budapesta, a vorbit în trecut despre banii pe care îi câștigă.

Colaj cu David Popovici Galerie
David Popvovici a devenit al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție | Hepta

După dubla sa victorie de la Budapesta, David Popovici a primit o sumă impresionantă de la Statul român, pentru reunoașterea meritelor. Anul trecut, David Popovici a susținut un interviu prin care a mărturisit ce a făcut cu primii bani pe care i-a câștigat în viața sa.

David Popovici a mărturisit că nu a făcut nimic special cu primii bani câștigați din natație și că i-a strâns, gest la care va apela până când își va da seama în ce trebuie să investească.

Ce a făcut David Popovici cu primii bani câștigați

„Primii bani câștigați? Sincer, cred că i-am strâns. Și o să-i tot strâng până o să știu ce o să fac cu ei”, a precizat David Popovici într-un interviu acordat pentru TVR, în anul 2021.

După dubla sa victorie de la Budapesta, David Popovici a primit un milion de lei și mai primeşte 500.000 lei, premiu de la CS Dinamo. "Guvernul a aprobat premierea sportivului român David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo, prin hotărâre de Guvern. CS Dinamo este în subordinea Ministerul Afaceri Interne. Pentru performanţele sale, David Popovici va primi, în urma aprobării Executivului, suma de 500.000 lei", a anunţat Dan Cărbunaru, după şedinţa de miercuri a executivului.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul a pregătit suma de 200 de mii de euro din Fondul de rezervă, pentru David Popovici.

Citește și: David Popovici, scrisoare emoționantă despre trecutul său. Detaliul ce i-a făcut pe părinți să îl dea la înot

„Am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Nicolae Ciucă.

David Popovici a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta

David Popovici a câștigat miercuri medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație cu 47.58 secunde, față de 47.64 secunde – Maxime Grousset (Franța) care a obținut locul secund. Luni, David Popovici a câștigat aurul și la proba de 200 de metri liber.

„Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a spus David Popovici, imediat după a doua victorie.

”Sportul e cel mai bun ambasador și o populație educată în această direcție e o societate care poate răzbate și în alte direcții. Sunt un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să îi inspire pe alții”, a mai transmis David Popovici.

Citește și: Cine sunt și cu ce se ocupă părinții noului star al natației, David Popovici, băiatul din cartea de aur a sportului românesc

Înainte de 2022, România a mai obţinut doar de două ori în istorie aurul mondial la nataţie: Tamara Costache (1986 - 50 m liber) şi Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

David Popvovici a devenit al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

David Popovici este sportiv la CS Dinamo, iar ca salariu primește 7.000 de euro.

Vezi ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Simona Halep, locul 18 WTA, va evolua joi în turul doi la Wimbledon. De la ce oră este programat meciul şi ce românce ev... Cum arată familia celebrului Radamel Falcao. Fotbalistul a fost surprins la plajă alături de soția și copiii lui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x