Antena Căutare

Cea mai mare gafa din istoria FRF: a stat degeaba, a luat banii, a fugit

Dupa CM '34, federatia a vrut sa aduca pe termen lung un selectioner strain, succesor al austriacului Uridil, care pregatise "nationala" doar 14 zile, cu un singur meci la Mondiale. L-a antamat pe britanicul Farmer, care, vreme de 6 luni, n-a stat pe banca la nici o partida, a condus cateva antrenamente esuate in Bucuresti si a disparut brusc.

FRF nu e de ieri, de azi, scena unor decizii balbaite ori a unor gafe memorabile. Cea mai mare pacaleala din istoria federatiei s-a produs in perioada interbelica, la sase luni dupa a doua participare a Romaniei la Mondiale, in '34. Seful fotbalului romanesc era atunci Viorel Tilea, viitor ambasador la Londra, iar spre finalul acelui an Biroul Federal a luat decizia de a angaja un antrenor britanic pentru a pregati Balcaniada din decembrie, de la Atena.

Numele lui: Peter Farmer, scotian, 49 ani. Urma sa fie al doilea selectioner strain din istoria "nationalei" dupa ce, la CM '34, in Italia, pe banca "tricolorilor" statuse austriacul Josef Uridil. Fusese insa mai degraba o experienta exotica: Uridil a figurat ca antrenor numai 14 zile, interval de timp in care a pierdut si singurul meci de la Mondiale, 1-2 cu Cehoslovacia, la Trieste, fara sa poata avea o contributie serioasa la pregatirea echipei. FRF intentiona insa ca, prin Farmer, sa urneasca un proiect de lunga durata la reprezentativa, gestionat de un tip scolit in patria fotbalului. Va iesi insa un spectaculos bluf!

Citeste mai multe pe gsp!

Foto: gsp.ro

FC Sion, penalizata cu 36 de puncte... Gigi Becali: "Ilie Stan e mai bun decat Dan Petrescu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x