Antena Căutare

Cum a fost surprins David Popovici înainte de Campionatele Europene de Natație pentru Seniori. Ce a transmis de la Roma sportivul

David Popovici a ajuns la Campionatele Europene de la Roma, de unde le-a transmis salutări fanilor. Competiția va începe pe 11 august.

David Popovici reprezintă România la Campionatele Europene de Natație

Hepta

David Popovici a publicat o fotografie de la campionatele europene de seniori: „Salutări din Roma”, a scris David Popovici, anunțându-i pe fani că Europenele de natație de la Roma, care se vor desfășura în perioada 11-21 august, vor fi transmise de Televiziunea Română.

David Popovici are un program încărcat în următoarea perioadă. „Racheta” va participa la 4 probe din cadrul Campionatului care se va desfășura la Roma.

David Popovici va reprezenta România la Campionatul European de nataţie pentru seniori de la Roma

Cei 11 sportivi români care vor reprezenta România la Campionatul din Italia sunt:

ÎNOT: David Popovici (100 m liber, 200 m liber, 400 m liber, ştafetă 4x100 m liber), Alexandra Dobrin (200 m mixt, 400 m mixt), Alexandra Victoriţa Bogdăneci (50 m fluture, 100 m fluture), Patrick Sebastian Dinu (100 m liber, ştafetă 4x100 m liber), George-Alexandru Stoica-Constantin (100 m liber, ştafetă 4x100 m liber), Mihai Gergely (100 m liber, 200 m mixt, ştafetă 4x100 m liber), Andrei Mircea Anghel (50 m spate, 100 m spate);

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit lui David Popovici Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler

SĂRITURI ÎN APĂ: Amelie Forster (trambulină 1 m), Angelica Muscalu (platformă 10 m);

HIGH DIVING: Cătălin Preda, Constantin Popovici.

La Campionatul European de nataţie vor concura 1.500 de sportivi din 50 de ţări. Ei se vor întrece pentru 231 de medalii pe care organizatorii le vor pune la bătaie în cele 11 zile concurs la înot, sărituri în apă, înot sincron, înot în ape deschise şi high diving.

David Popovici a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta

David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație cu 47.58 secunde, față de 47.64 secunde – Maxime Grousset (Franța) care a obținut locul secund. De asemenea, David Popovici a câștigat aurul și la proba de 200 de metri liber.

„Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a spus David Popovici, imediat după a doua victorie.

Citește și: David Popovici e dublu campion mondial la natație, dar merge cu metroul. Imaginea anului cu băiatul de aur al sportului românesc

”Sportul e cel mai bun ambasador și o populație educată în această direcție e o societate care poate răzbate și în alte direcții. Sunt un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să îi inspire pe alții”, a mai transmis David Popovici.

Citește și: Cine sunt și cu ce se ocupă părinții noului star al natației, David Popovici, băiatul din cartea de aur a sportului românesc

Înainte de 2022, România a mai obţinut doar de două ori în istorie aurul mondial la nataţie: Tamara Costache (1986 - 50 m liber) şi Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

David Popvovici a devenit al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Recent, David Popovici l-a întâlnit pe Jim Montgomery.

Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x