Antena Căutare

David Popovici va reprezenta România la Campionatul European de nataţie pentru seniori. La ce probe va participa „Racheta”

11 sportivi români, printre care și David Popovici vor reprezenta România la Campionatul European de nataţie pentru seniori în perioada 11-21 august.

Colaj cu David Popovici Galerie
David Popovici va reprezenta România la Campionatul European de nataţie pentru seniori, la 4 probe | Hepta

David Popovici are un program încărcat în următoarea perioadă. „Racheta” va participa la 4 probe din cadrul Campionatului care se va desfășura la Roma, potrivit news.ro.

Citește și: David Popovici, gest demn de un mare campion. Cum vine sportivul în ajutorul unei familii fără locuință

Cine sunt sportivii români care ne vor reprezenta țara la Campionatul European de natație din Italia

Cei 11 sportivi români care vor reprezenta România la Campionatul din Italia sunt:

ÎNOT: David Popovici (100 m liber, 200 m liber, 400 m liber, ştafetă 4x100 m liber), Alexandra Dobrin (200 m mixt, 400 m mixt), Alexandra Victoriţa Bogdăneci (50 m fluture, 100 m fluture), Patrick Sebastian Dinu (100 m liber, ştafetă 4x100 m liber), George-Alexandru Stoica-Constantin (100 m liber, ştafetă 4x100 m liber), Mihai Gergely (100 m liber, 200 m mixt, ştafetă 4x100 m liber), Andrei Mircea Anghel (50 m spate, 100 m spate);

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit lui David Popovici Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler

SĂRITURI ÎN APĂ: Amelie Forster (trambulină 1 m), Angelica Muscalu (platformă 10 m);

HIGH DIVING: Cătălin Preda, Constantin Popovici.

La Campionatul European de nataţie vor concura 1.500 de sportivi din 50 de ţări. Ei se vor întrece pentru 231 de medalii pe care organizatorii le vor pune la bătaie în cele 11 zile concurs la înot, sărituri în apă, înot sincron, înot în ape deschise şi high diving.

David Popovici a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta

David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație cu 47.58 secunde, față de 47.64 secunde – Maxime Grousset (Franța) care a obținut locul secund. De asemenea, David Popovici a câștigat aurul și la proba de 200 de metri liber.

„Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a spus David Popovici, imediat după a doua victorie.

Citește și: David Popovici e dublu campion mondial la natație, dar merge cu metroul. Imaginea anului cu băiatul de aur al sportului românesc

”Sportul e cel mai bun ambasador și o populație educată în această direcție e o societate care poate răzbate și în alte direcții. Sunt un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să îi inspire pe alții”, a mai transmis David Popovici.

Citeșt eși: Cine sunt și cu ce se ocupă părinții noului star al natației, David Popovici, băiatul din cartea de aur a sportului românesc

Înainte de 2022, România a mai obţinut doar de două ori în istorie aurul mondial la nataţie: Tamara Costache (1986 - 50 m liber) şi Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

David Popvovici a devenit al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Recent, David Popovici l-a întâlnit pe Jim Montgomery.

Întâlnire istorică! David Popovici, față în față cu Jim Montgomery, campionul mondial pe care a reușit să-l egaleze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x