Antena Căutare

Întâlnire istorică! David Popovici, față în față cu Jim Montgomery, campionul mondial pe care a reușit să-l egaleze

În istoria natației există doar doi sportivi care au reușit să obțină două medalii de aur în cadrul aceluiași campionat mondial: Jim Montgomery și David Popovici. Acum, cei doi campioni au avut parte de o întâlnire chiar în România, unde au împărtășit impresii.

David Popovici cu medalia de aur Galerie
David Popovici l-a întâlnit pe Jim Montgomery. Cei doi sunt singurii sportivi din istorie care au obșinut 2 medalii de aur în cadrul aceluiași Campionat Mondial | gettyimages.com

Jim Montgomery, acum în vârstă de 67 de ani, devenea în urmă cu 49 de ani primul sportiv care obține aurul la 100 m şi 200m la aceeaşi ediţie a Mondialelor. În 2022, la campionatele Mondiale de la Budapesta, David Popovici a reușit să-i egaleze performanța americanului. Jim Montgomery a venit ăn Romînia pentru a se întâlni cu David Popovici și a schimba impresii.

Jim Montgomery a mărturisit că avea 18 ani când cucerea două medalii de aur la Mondiale. Americanul l-a sfătuit pe român ce să facă pentru a eliina stresul și a se relaxa.

Citește și: David Popovici, gest demn de un mare campion. Cum vine sportivul în ajutorul unei familii fără locuință

Ce i-a povestit Jim Montgomery lui David Popovici și ce sfaturi i-a dat

„Sunt multe similarităţi între noi, dar şi câteva diferenţe. Eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câştigat medaliile de aur la 100-200. Eram într-o cu totul altă eră a nataţiei atunci, eram în primul an la facultate, înotam cu deţinători de recorduri, David este un erou deja în România, toată lumea îi urmăreşte cursele... Am discutat despre ce îşi doreşte să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze" , a povestit americanul, potrivit news.ro.

Primul sportiv care a obținut 2 medalii de aur la aceeași ediție de Mondiale a spus despre David Popovici, care a făcut aceeași performanță 49 de ani mai târziu, că la Jocurile Olimpice va fi și mai puternic:

"Cu siguranţă ştie că va fi şi mai rapid în viitor. Este un tânăr foarte inteligent. Voi merge la Paris, la Jocurile Olimpice din 2024, şi voi fi cu ochii pe el. Cu siguranţă va fi mai puternic din punct de vedere fizic, aşa a fost şi cazul meu, la 21 de ani înotam cu o secundă şi jumătate mai rapid decât am făcut-o la 18-19 ani. I-am oferit multe sfaturi, îl aşteaptă provocări mari şi sunt convins că el va da 110% din tot ce poate, atât la antrenamente, cât şi în competiţii", a spus americanul.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit lui David Popovici Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler

Montgomery a avut numai cuvinte de laudă şi la adresa lui Andrei Rădulescu, antrenorul lui David Popovici.

„Este un antrenor foarte tânăr şi l-am întrebat un singur lucru: care crezi că este cel mai mare plus acum în nataţie. Mi-a dat un răspuns perfect: am mult mai multă informaţie, am totul pe laptop, ştiu totul despre orice cursă pe care o face David, orice moment al oricărei curse. Acum pot să ajuţi un sportiv mult mai mult decât înainte, tehnologia a ajuns la un nivel incredibil" , a spus Jim Montgomery.

Citește și: David Popovici, mesaj cu subînțeles pe Instagram. Motivul pentru care a ales să renunțe la rețelele de socializare

Camelia Potec a fost cea care a făcut posibilă întâlnirea celor doi.

"Având prieteni în SUA am încercat să ajung la această legendă a înotului mondial şi să se cunoască cu David. Am reuşit acest lucru, iar întâlnirea dintre cei doi a fost una incredibilă. Jim a urmărit cursele lui David, a fost emoţionant să-i văd împreună".

"Camelia a fost şefa, ea a organizat totul, mă simt incredibil aici, oamenii sunt extrem de amabili şi ospitalieri. Înainte să vin aici ştiam doar despre povestea Contelui Dracula", a menţionat Jim Montgomery.

David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație cu 47.58 secunde, față de 47.64 secunde – Maxime Grousset (Franța) care a obținut locul secund. De asemenea, David Popovici a câștigat aurul și la proba de 200 de metri liber.

Antena 1, lider detaşat de audienţă cu meciul Dunajska Streda – FCSB. Victorie uriaşă pentru echipa lui Nicolae Dică... David Popovici va reprezenta România la Campionatul European de nataţie pentru seniori. La ce probe va participa „Rachet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x