Antena Căutare

David Popovici, BRONZ la proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris. Românul are două medalii olimpice

David Popovici a obținut a doua sa medalie olimpică. Sporitvul a avut o cursă fenomenală la proba de 100 m liber de la Jocurile Olimpice de la Paris și a câștigat medalia de bronz.

Galerie
David Popovici a concurat în Finala de 100 m la JO de la Paris | Profimedia

Românul a avut o cursă de senzație în Finala probei de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris. David Popovici a plecat de pe culoarul al doilea în Finala probei de 100 metri liber, avându-l în stânga pe americanul Chris Giuliano și în dreapta pe ungurul Nandor Nemeth. De pe culoarul 4, cel al favoritului, a plecat chinezul Pan Zhanle, deținătorul recordului mondial și marele câștigător.

Citește și: Ce și-a spus David Popovici în timp ce înota la semifinalele pentru 100 metri liber. Discursul campionului i-a uimit pe toți

David Popovici, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici a încheiat cursa de 100 m liber de la Jocurile Olimpice de la Paris pe locul 3 cu timpul 47,49. După ce a devenit campion olimpic la 200 m, românul a obținut medalia de bronz la 100 m.

Articolul continuă după reclamă

David Popovici s-a calificat în finala olimpică de la proba regină a natației cu timpul 47.66. A fost al doilea timp din semifinala sa, și al cincilea timp în total.

Chinezul Zhanle, australianul Chalmers, ungurul Nemeth, francezul Grousset, românul Popovici, americanul Alexy, americanul Guiliano și germanul Salchow s-au luptat în Finala probei de 100 m liber, la Jocurile Olimpice de la Paris.

În 2021, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, David Popovici a obținut locul al șaptelea în finala probei de 100m liber, cu timpul de 48.04. De atunci, sportivul a obținut un titlu mondial la proba de 100 m, la Budapesta, în 2022, și două titluri europene: la Roma în 2022 și la Belgrad 2024.

Vezi jocurile olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Citește și: Imaginea inedită cu Nadia Comăneci și David Popovici, de când el avea 10 ani. Când s-au cunoscut cele două legende, de fapt

David Popovici a luat aurul la 200 m, la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici a devenit pe 29 iulie 2024 campion olimpic la 200 m masculin, cu timpul 1:44:53.

„Ieri (duminică, după semifinale, n.red.) am spus că habar nu am dacă voi câştiga sau nu, pentru că pur şi simplu nu mi-a păsat de medalie, aşa am câştigat. Nu ăsta este obiectivul, obiectivul este să te simţi bine, să vii la Jocurile Olimpice, să concurezi împotriva celor mai buni din lume. Este un privilegiu doar să fii aici, aşa că pentru că nu am luptat pentru medalie, am reuşit să câştig. A fost o luptă de câini, fix aşa aş descrie-o. Pe ultimii 50 de metri l-am văzut pe american că e în faţa mea. Chiar dacă nu te uiţi la ei, îi simţi acolo în ceafă. Chiar dacă nu m-am uitat la ei, nu mi-am permis nici pentru o secundă să o las moale. Nu trebuia să plec nici prea tare, nici prea încet, am făcut exact cursa pe care trebuia să o fac. Bineînţeles că mă bucur pentru medalie şi mă bucur că am făcut istorie pentru înot.

Mi-am dat seama că am câştigat când am atins plăcuţa, pentru că ele au nişte lumini pe ele, dacă atingi primul e o singură lumină, al doilea două lumini, al treilea trei lumini, şi am văzut instant că sunt primul. Euforie, lacrimi şi la mine, nu sunt eu cel mai deschis, dar am plâns şi eu.

Când eram mic, mă uitam la Jocurile Olimpice, la Michael Phelps, la cum este ridicat steagul tuturor celorlalţi campioni olimpici, cum i se ridică steagul şi am visat la acest moment”., a declarat David Popovici după ce a obținut aurul olimpic la 200 m liber masculin.

David Popovici a dezvăluit că iubita lui l-a ajutat să își aleagă simbolul care să îl reprezinte în carieră. De ce o lib... Răspunsul iubitei lui David Popovici pentru cei care îi contestă performanțele campionului mondial. Ce a postat Taisia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x