Antena Căutare

David Popovici s-a calificat în semifinalele de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

David Popovici scrie istorie la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Înotătorul român a reușit să se califice la semifinalele de 200 meti liber la competiția sportivă internațională.

Galerie
Sportivul a ajuns la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 pe 21 iulie, iar pe 23 iulie a intrat în bazinul din La Defense Arena pentru a se antrena. | Profimedia

David Popovici a uimit o lume întreagă cu performanța lui inedită de-a lungul anilor. Acum, la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, înotătorul surprinde din nou cu rezultatele sale.

Sportivul a ajuns la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 pe 21 iulie, iar pe 23 iulie a intrat în bazinul din La Defense Arena pentru a se antrena.

David Popovici a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Înotătorul și-a împărțit programul zilnic între două bazine, cel din sala de concurs cu 17.000 locuri și bazinul din sala cu încălzire dotat și cu zona de vestiare.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: FOTO | Team România a plecat la Jocurile Olimpice 2024! Cine sunt sportivii care ne reprezintă. Mesajul lui David Popovici

O țară întreagă se mândrește acum cu performanțele tânărului înotător în vârstă de doar 19 ani. David Popovici a obținut cu ușurință un rezultat foarte bun și s-a calificat la semifinalele probei de 200 metri liber la Jocurile Olimpice, având un timp de 1 minut, 45 secunde și 65 sutimi.

Proba de 200 metri liber este proba preferată a lui David Popovici, așa cum a mai menționat sportivul. La Jocurile Olimpice de la Paris, el a scos cel mai bun timp, concurând alături de Danas Rapsys, Lucas Henveux, Sunwoo Hwang, Maximillian Giuliani, Matthew Richards, Katsuhiro Matsumoto și Luke Hobson.

Citește și: Decizie importantă pentru deschiderea Jocurilor Olimpice! Motivul pentru care David Popovici nu va mai fi port-drapelul țării

Atunci când a început proba, David Popovici a sărit cu mare viteză în bazin și a fost primul în timpul recordului mondial, fiind strâns urmat de sud-coreeanul Sunwoo Hwang.

La această probă, de 200 metri liber, recordul olimpic a fost setat de Michael Phelps în 2008 la Beijing când a scos un timp apropiat de cel pe care David la avut azi, și anume 1 minut 42 secunde și 96 milisecunde.

Recordul mondial la această probă este deținut de un german, Paul Biedermann, când în 2009 a reușit să scoată fix 1 minut și 42 secunde la proba de 200 metri liber.

David Popovici este favoritul acestei probe, după ce a avut cel mai bun timp al sezonului, când a obținut în luna iunie la Campionatele Europene de la Belgrad 1 minut 43 secunde și 13 sutimi.

Citește și: Imnul României a răsunat pentru a doua oară la CE de natație de la Belgrad, pentru David Popovici. Momente emoționante | VIDEO

În semifinală, care are loc azi de la 21:46 și 21:53, David Popovici va înota alături de sud-coreeanul Sunwoo Hwang și de americanul Luke Hobson. Finala probei de 200 metri liber este programată luni, 29 iulie de la ora 21:40.

Vezi jocurile olimpice de la Paris în Antena PLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x