Antena Căutare

Drama în lumea fotbalului. A murit Eusebio!

Cel supranumit "Perla Mozambicului" a decedat noaptea trecută în urma unui infarct. Eusebio a câștigat de două ori "Gheata de Aur" și o dată "Balonul de Aur"

Cel supranumit "Perla Mozambicului" a decedat noaptea trecută în urma unui infarct. Eusebio a câștigat de două ori "Gheata de Aur" și o dată "Balonul de Aur"

Considerat de mulți specialiști unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii din toate timpurile, Eusebio s-a stins din viața aseară în jurul orei 4.30. Lusitanul suferise în 2012 un accident vascular în timp ce se afla la turneul final al Campionatului European din Polonia și Ucraina.

Eusébio da Silva Ferreira s-a născut pe 25 ianuarie 1942, la Maputo (Mozambic) și a este considerat și acum cel mai mare jucător din istoria naționalei de fotbal a Portugaliei.

Jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor i-au întocmit în această dimineață un portret complet celui ce a fost marele Eusebio: "Poreclit "Pantera neagră", Eusebio a fost un atacant formidabil. Tehnic, rapid şi puternic, portughezul a fost o adevărată maşinărie de goluri, cîştigînd de două ori Gheata de Aur a Europei (1968 şi 1973) şi Balonul de Aur (1965).

La naţională a marcat 41 de goluri în 64 de meciuri, obţinînd locul 3 cu Portugalia la Campionatul Mondial din 1966. Atunci a marcat 9 goluri, fiind golgeterul turneului.

După turneul final, Inter a oferit 3 milioane de dolari pentru a-l transfera de la Benfica, o sumă uriaşă pentru acele vremuri. Dictatorul Antonio Salazar a emis atunci un decret prin care i-a interzis lui Eusebio să părăsească ţara.

Eusebio a evoluat timp de 15 ani în tricoul celor de la Benfica, echipă pentru care a marcat 473 de goluri în 440 de meciuri. A cîştigat 11 titluri, 5 cupe şi o Cupă a Campionilor Europeni.

De-a lungul carierei a evoluat la Sporting de Lourenco Marques, Benfica, Boston Minutemen, Monterrey, Toronto Metros-Croatia, Beira-Mar, Las Vegas Quicksilvers, Uniao de Tomar şi New Jersey Americans."

Iker Casillas e tătic. Sara Carbonero a născut un băieţel!... Poveste: Dobrin a jucat în aceeaşi echipă cu marele EUSEBIO!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x