Antena Căutare

Duckadam a fost operat pe inima. E bine! A mai avut probleme pe 12 iulie 1986! Citeste povestea de acum 26 de ani!

Directorul de imagine al Stelei se afla internat la Constanta. In 1986 el a fost operat, tot de anevrism, dar la mana, patru ore si 40 de minute de celebrul medic Vasile Candea

Helmuth Duckadam, presedintele de imagine al Stelei, a fost internat din cauza unor probleme la inima si a suferit o interventie chirurgicala.

"Domnul Duckadam este intr-o stare buna. Va suferi o interventie chirurgicala pe o artera, dar nu ii va pune in pericol viata. Este vorba de un cheag de singe. Miine va pleca acasa", a declarat Dan Capatina, managerul Spitalului Judetean Constanta, acolo unde eroul de la Sevilla este internat. Apoi, Helmi a intrat in operatie. Medicul Mariusl Militaru a intrervenit cu succes.

Nu este pentru prima oara cand are astfel de probleme.

12 iulie 1986. Doar doua luni trecute de la momentul Sevilla, cand Helmuth Duckadam apara patru penaltyuri consecutive in finala Cupei Campionilor Europeni, contra Barcelonei, intra in „Cartea Recordurilor” si aducea trofeul la Bucuresti. 12 iulie 1986, ora 6.30 dimineata. Mai putin de 30 de zile trecute de la ultimul meci de campionat, 2-1 cu SC Bacau. De unde sa stie ca era ultimul? „Duka” e in Semlacul natal, la o masa cu prietenii. Au inceput de dimineata fiindca la pranz Helmuth pleaca spre Bucuresti sa-si reia pregatirile pentru un nou sezon. Simte o amorteala a degetelor de la mana dreapta. Este luat peste picior de catre prieteni. „Poate ieri, la pescuit, ai tinut undita mai strans”, zice Teo, un vechi amic. Doctorul Blanita, din sat, crede, insa, ca e vorba de ceva mult mai serios, pentru ca nici pulsul nu se mai simte. Din acel moment, incepe cursa contracronometru. La Spitalul Municipal din Arad medicii isi dau seama ca e ceva mult mai grav – anevrism la artera axilara, cheaguri de sange ce, la efort, „porneau” la drum. Doar la „Militarul” din Bucuresti are sanse de reusita. Doctorul Candea, celebrul Vasile Candea, e in concediu de odihna, undeva, pe lânga Alexandria, la parinti. Duckadam pleca cu avionul de la Arad spre Capitala, Candea cu masina personala tot intr-acolo.

12 iulie 1986. Ora 18.20. Spitalul „Militar” de pe „Calea Plevnei”. Colonelul Candea incearca sa salveze una dintre mainile „miraculoase”. Patru ore si 40 de minute, atat dureaza operatia, care este o reusita. Insa Duckadam va trebui sa renunte, insa, la sportul de performanta, chiar daca va mai continua sa mai apare.

Intra pe www.gsp.ro. pentru mai multe detalii!

Novak Djokovic vs David Ferrer, prima semifinala la US Open!... Helmi, ce-i un anevrism pe langa patru penaltyuri aparate?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x