Antena Căutare

Fotografie interzisă iubitorilor fotbalului de înalt nivel! E oficial: ultimul component al ultimului mare AC Milan s-a retras!

Raportul de forțe în fotbalul mondial se schimbă de la un an la altul sau chiar de la o lună la alta dacă privim sume imense care se pompează în unele echipe preluate de miliardarii Asiei. Când vorbim de 10-15 ani diferență, lucrurile stau deja dureros de diferit pentru unele echipe.

Să luăm cazul celor de la AC Milan. Ajunsă o echipă de duzină din Serie A, Milanul avea în urmă cu un deceniu o constelație de staruri care dominau fotbalul din Europa. Fanii Rossonerilor plâng când se gândesc că la echipa aflată pe locul 8 la ora actuală în Serie A, echipă tocmai umilită de locul 19 Verona, scor 0-3, au jucat statui ale fotbalului european.

Ultima dintre ele, brazilianul Kaka, s-a retras din activitate duminică, 17 decembrie 2017. Odată cu starul brazilian, tot primul ”11” al Milanului care juca finala Ligii Campionilor în 2005 este retras din activitate!

AC Milan începe finala de pomină a Ligii Campionilor din 2005, contra lui Liverpool, cu Dida, Cafu, Maldini, Nesta, Stam, Gattuso, Seedorf, Pirlo, Kaka, Shevchenko, Crespo.

Ce s-a întâmplat cu toate aceste legende pe care fanii Milanului le-ar dori din nou pe San Siro ?

Dida, unul dintre cei mai buni portari ai anilor respectivi în lume, a părăsit AC Milan în 2010 pentru a reveni acasă la Corinthians. După mai multe echipe schimbate, goalkeeperul s-a retras din activitate în 2016.

Cel mai selecționat brazilian din toate timpurile, Cafu, un om de bază la Milanul anilor 00, s-a retras din fotbal în 2008, la vârsta de 38 de ani. Momentan, Cafu este prezent la diferite evenimente sportive din întreaga lume.

Jaap Stam este mult mai implicat în fotbal. Retras în 2007, ”zidul olandez” este antrenorul lui Adi Popa la Reading. Anterior, acesta s-a ”școlit” la Manchester United, unde a fost scouter.

Colegul lui Stam din defensiva de aur a Milanului, Alessandro Nesta, a jucat ultima oară în Indian Super League în 2014. În prezent, acesta a început o carieră de antrenor.

Legenda fotbalului mondial, Paolo Maldini, a jucat la AC Milan până la incredibila vârstă de 41 de ani. După ratarea trofeului Ligii din 2005, la 37 de ani Maldini și-a luat revanșa în 2007, la 39 de ani. În 2009, la 41 de ani, acesta a pus ghetele în cui după o carieră de 20 de ani pe San Siro.

Abia în acest an, la 38 de ani, Andrea Pirlo, a spus și el adio fotbalului. Acesta a evoluat în ultima sa partidă la New York City, contra celor de la Columbus Crew, scor 2-0.

Actualul antrenor al Milanului, Gennaro Gattuso, a pus ghetele în cui în luna iunie a anului 2013. Pe atunci, acesta activa ca antrenor-jucător la FC Sion în Elveția.

Un alt coleg de-al lui Gattusso care și-a încercat norocul pe banca Milanului a fost și Seedorf. În 2014, acesta a renunțat la cariera de jucător la 37 de ani și a reveni la Milan ca antrenor. Experiența a fost una nereușită însă.

Ceva mai devreme, în 2012, s-a retras și Hernan Crespo. După o carieră în care a jucat la cele mai tari cluburi din Milano, sud-americanul a revenit la Parma, iar la 37 de ani a spus adio fotbalului.

Colegul său din avanposturi, ucraineanul Andrei Shevchenko, s-a retras din activitate la finalul Campionatului European din 2012.

BREAKING NEWS! MEGA-TRANSFER în fotbalul european. Barcelona plătește 150 de milioane pentru un star din Anglia... OFICIAL: Dorit de Galatasaray și de Al Gharafa, Marius Șumudică a anunțat unde va antrena în continuare: ”Semnez pe 5 an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x