Antena Căutare

GALERIE FOTO! La Dakar dimensiunea nu conteaza, dar Peterhansel da: Top 5, dominat de MINI

Crossover-ul compact premium MINI ALL4 a facut senzatie la Dakar. Bine, masina de raliu n-are legatura cu cea de strada, dar asta e alta poveste. Echipajul Stéphane Peterhansel - Jean-Paul Cottret a castigat detasat in Chile, iar alte doua MINI-uri s-au clasat pe locurile 3 si 4.  Doar Giniel de Villiers si Dirk von Zitzewitz au reusit sa sparga “trilogia”, pozitionand pe locul doi Toyota lor Hilux Pickup.

Aflat la volanul unui MINI ALL4 Racing, echipajul francez Stéphane Peterhansel - Jean-Paul Cottret a castigat editia 2013 a Raliului Dakar, repetand astfel succesul de anul trecut. Cu un timp total de 38h32:39, cei doi, membri ai echipei private Monster Energy X-raid, au trecut linia de sosire de la Santiago de Chile cu un avans de 42 de minute si 22 de secunde fata de cei mai apropiati urmaritori in clasamentul general. Pentru Peterhansel, acest al doilea succes cu MINI ALL4 Racing a fost al 11-lea triumf al carierei in Raliul Dakar.

"Aceasta a fost o victorie magnifica si doresc sa transmit felicitari in numele MINI nu numai lui Stéphane Peterhansel si Jean-Paul Cottret, ci si intregii echipe X-raid condusa de Sven Quandt", a declarat Dr. Kay Segler, Senior Vice President MINI Brand Management. "Fara indoiala, succesul reusit anul trecut de MINI ALL4 Racing a fost o surpriza pentru multa lume. Dar acum a fost clar tuturor ca nu a fost ceva intamplator. Oricine care trece primul linia de sosire dupa 8.600 de kilometri in cel mai dificil raliu din lume a reusit ceva cu adevarat spectaculos. Suntem foarte mandri ca acesti sportivi fac parte din familia MINI", a adaugat acesta.

Ca si anul trecut, X-raid Team a fost forta dominanta a Raliului Dakar 2013. Peterhansel a preluat prima pozitia a clasamentului general dupa numai doua etape - si si-a pastrat pozitia de lider pana la final. Plutonul urmaritorilor a inclus si echipajul rus Leonid Novitki - Constantin Jiltov, aflat intr-un alt MINI ALL4 Racing, care a incheiat pe locul al treilea in Dakar 2013.

Clasament general Dakar 2013

1. Stéphane Peterhansel - Jean-Paul Cottret MINI ALL4 Racing 38h32m39s

2. Giniel de Villiers - Dirk von Zitzewitz Toyota Hilux Pickup 39h15m01s

3. Leonid Novitki - Constantin Jiltov MINI ALL4 Racing 40h01m01s

4. Joan "Nani" Roma - Michel Périn MINI ALL4 Racing 40h09m22s

5. Orlando Terranova - Paulo Fiuza BMW X3 CC 40h21m49s

CONFRUNTAREA GREILOR, la baschet: Mircea Badea se antreneaza pentru marele meci!... Galerie FOTO! Tricouri noi pentru nationalele Angliei si Frantei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x