Antena Căutare

Joao Havelange a demisionat din CIO din cauza acuzatiilor de coruptie

Fostul presedinte al FIFA Joao Havelange a demisionat din Comitetul International Olimpic, cu cateva zile inainte ca o comisie de etica sa-l audieze intr-un presupus caz de mita.

Brazilianul de 95 de ani a dorit astfel sa evite o sanctiune disciplinara pe care ar putea sa o primeasca pentru implicarea intr-un scandal de coruptie. Intr-un documentar al BBC, „Panorama", difuzat in 2010, au fost dezvaluite relatiile dintre Havelange si International Sports and Leisure (ISL), o societate de marketing care avea exclusivitatea drepturilor la mai multe editii ale Cupei Mondiale, inainte de lichidarea sa, in 2001. Potrivit jurnalistilor englezi, fostul presedinte al FIFA ar fi primit un milion de dolari in 1997.

In schimb, presa din Brazilia motiveaza demisia lui Havelange prin varsta sa inaintata si problemele de sanatate pe care le are.Joao Havelange este cel mai vechi membru al CIO, din 1963, iar intre 1974 si 1998 a ocupat functia de presedinte al FIFA, fiind inlocuit de elvetianul Sepp Blatter. Alti doi membri ai CIO, Lamine Diack, presedintele IAAF, si Issa Hayatou, seful fotbalului din Africa, vor fi audiati joi de Comisia de Etica.

Sursa: Antena3.ro

Foto: EPA / Intact Images

Neymar, desemnat cel mai bun jucator din Brazilia in 2011... APOEL isi castiga grupa, la fel ca Barcelona, Arsenal si Chelsea. Vezi rezultatele si clasamentele finale din Liga!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x