Antena Căutare

Liga Campionilor: Barca spulbera pe Sahtior/ Chelsea - Manchester United 0-1

FC Barcelona a invins pe Sahtior Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu si la care evolueaza Razvan Rat, cu scorul de 5-1, intr-o partida disputata pe Camp Nou si contand pentru turul sferturilor de finala ale Ligii Campionilor.

FC Barcelona - Sahtior Donetk 5-1

Au marcat:


Mircea Lucescu nu putea avea parte de un inceput de meci mai prost. Nu trecusera decat 104 secunde si Barcelona conducea deja cu 1-0, dupa o faza la care mingea a sarit norocos la Iniesta, mijlocasul catalanilor executandu-l cu sange rece pe Pyatov.

Ucrainienii au reactionat corect si, cu ajutorul unor scapari din defensiva gazdelor, ar fi putut restabili rapid egalitatea, dar Luiz Adriano a prins probabil cea mai proasta seara a carierei. Cand evoluezi pe terenul echipei lui Guardiola nu e bine sa te joci cu ocaziile, lucru pe care probabil jucatorii Sahtiorului l-au inteles atunci cand Dani Alves a facut 2-0, dupa o pasa absolut superba a lui Iniesta.

Debutul reprizei a doua a fost plin de evenimente, Luiz Adriano si-a mai batut joc de o buna ocazie, inainte ca Pique sa duca scorul la 3-0 in urma unui corner. Elevii lui Lucescu a inceput sa spere atunci cand Rakitskiy l-a invins cu o executie spectaculoasa pe Victor Valdes, dar au fost imediat adusi cu picioarele pe pamant de reusita lui Keita, care a tras direct in vinclul lui Pyatov.

Din acel moment, Sahtiorul a dat senzatia ca a capitulat definitiv, desi Luiz Adriano a mai ratat o ocazie, sutand in bara din unghi, iar Barcelona ca a obtinut ceea ce si-a propus, multumindu-se sa faca spectacol pentru proprii fani si incercand sa-i ofere si lui Messi bucuria golului. Nu a marcat Balonul de Aur, dar a facut-o in schimb Xavi, aproape din inertie, dupa o faza excelent lucrata de Dani Alves.

Catalanii castiga cu un scor linistitor in perspectiva meciului retur, iar la orizont se vede semifinala cu Real Madrid.

Au evoluat echipele:

Barcelona:
Valdes - D. Alves, Pique, Busquets, Adriano - Xavi, Mascherano, Iniesta, Keita - Villa, Messi. Antrenor: Pep Guardiola

Sahtior:
Piatov - Srna, Ishchenko, Rakitki, Rat - Mhitarian, Hubschmann - Douglas Costa, Jadson, Willian - Luiz Adriano. Antrenor: Mircea Lucescu


Chelsea - Manchester United 0-1
A marcat: Rooney 24

Manchester United a castigat prima mansa a duelului cu Chelsea cu scorul de 1-0 chiar la Londra si devine favorita la calificarea in penultimul act al Ligii Campionilor. Unicul gol al partidei a fost marcat de Rooney, dupa o faza la care au mai participat Carrick si veteranul Ryan Giggs. Cu reusita de miercuri seara, atacantul nationalei Angliei l-a depasit pe legendarul Bobby Charlton in ceea ce priveste numarul golurilor inscrise pentru „diavoli" in cupele europene.

Chelsea se poate considera nedreptatita de rezultat, elevii lui Carlo Ancelotti ratand cateva ocazii mari si putand beneficia de un penalty in ultimele momente ale partidei, la un fault evident in careu al lui Evra. Chiar si asa, soarta calificarii se va decide abia saptamana viitoare pe Old Trafford, insa traditia este de partea echipei lui Sir Alex Ferguson, care nu a fost niciodata eliminata din Europa de o echipa din Anglia.

Au evoluat echipele:

Chelsea:
Cech - Bosingwa, Ivanovic, Terry, A. Cole - Ramires, Lampard, Essien, Jirkov - Drogba, Torres. Antrenor: Carlo Ancelotti

Manchester:
Van der Sar - Evra, Ferdinand, Vidic, Rafael - Park, Carrick, Valencia, Giggs - Rooney, Hernandez. Antrenor: Sir Alex Ferguson

Japonia si-a anuntat retragerea de la Copa America... VIDEO! Dinamo - FC Brasov 2-1/ "Cainii", pe locul IV...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x