Antena Căutare

VIDEO: Marian Drăgulescu, protest în faţa MTS după ce a fost exclus din lotul României de gimnastică. Campionul și-a întins toate medaliile pe trotuar

Multiplul campion mondial la gimnastică, Marian Drăgulescu a protestează azi în faţa Ministerului Tineretului și Sportului, fiind nemulţumit de faptul că nu a fost inclus în lotul pentru Campionatele Europene. În fața MTS, gimnastul a adus toate trofeele şi medaliile câştigate de-a lungul carierei şi le-a întins pe un steag tricolor.

Marian Drăgulescu a fost exclus din echipa României pentru Campionatul European de gimnastică de la Glasgow (9-12 august). Motivul: o intervenție chirurgicală pe inimă care i-ar putea pune viața în pericol.

”VREAU ȘANSA LEGALĂ DE A PARTICIPA PE PROPRIA RASPUNDERE LA CAMPIONATUL EUROPEAN GLASGOW 2018! FRG NU MI-O ACORDĂ!!!
Salutare dragilor, mă confrunt cu o situație fără precedent, în urmă cu o lună și jumătate am făcut o intervenție chirurgicală, în tot acest timp am respectat toate protocoalele și am trecut toate testele, inclusiv la institutul de medicina sportivă. Am scrisoarea de la medicii care m-au operat, că pot concura la Campionatele europene fără nici un risc.”
a scris Marian Drăgulescu pe Facebook

Ajuns în fața MTS, cel mai titrat gimnast român din toate timpurile a întins pe trotuar un drapel al României, pe care a pus apoi toate cupele și medaliile obținute pentru România. Ulterior, Poliția și-a făcut apariția în fața sediului Ministerului și l-a condus pe Drăgulescu în incinta ministerului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Drăgulescu a primit avizul medicilor cardiologi că este "apt pentru efort"după ce a fost supus, cu succes, unei intervenţii chirurgicale la inimă. Ablaţia cardiacă de care a avut nevoie sportivul este o intervenţie minim invazivă ce constă în cicatrizarea sau înlăturarea completă a ţesutului inimii care provoacă tulburările de ritm cardiac. Însă Federația Română de Gimnastică nu vrea sa riște. Gimnastul e dispus chiar să concureze pe propria semnătură, lucru pe care l-a mai făcut în trecut.

Marian Drăgulescu a suferit o intervenţie cardiologică în data de 11 iunie 2018, la spitalul Monza în urma căreia s-a prezentat la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS), unicul organism naţional care poate emite avizul medical de participare a oricărui sportiv din lotul naţional la activitatea de performanţă. În urma examinărilor medicale, în data de 25-26 iunie, INMS a evaluat starea de sănătate a sportivului, recomandând reluarea gradată a efortului ('fără efort fizic intens şi sub supraveghere medicală timp de două săptămâni'), precum şi recontrol cardiologic la o lună de la intervenţia avută la spitalul Monza, menţionează comunicatul.

Marius Urizcă, antrenorul coordonator al lotului masculin de gimnastică, a explicat că Drăgulescu nu poate participa la European din cauza faptului că nu a primit avizul medical necesar. Drăgulescu se apără și spune că e pregătit să participe pe proprie răspundere.

În acest condiții, campionul român nu își va putea apăra astfel, peste trei săptămâni, la Europenele de la Glasgow (Scoția), medaliile europene (aur și bronz) cucerite anul trecut la Cluj. Competiția se desfășoară în perioada 2-12 august.

Într-un comunicat emis astăzi pentru Agerpres, Federația Română de Gimnastică spune că sportivul Marian Drăgulescu nu a fost exclus din lotul naţional, dar Institutul Naţional de Medicină Sportivă nu i-a dat avizul pentru a concura.

”Indiferent câte eforturi a făcut Federaţia Română de Gimnastică, este evident că sportivul Marian Drăgulescu caută permanent culpabilizarea FRG. Deşi membru al Comitetului Executiv FRG şi în cunoştinţă de cauză cu deciziile acestuia şi cu regulamentele care guvernează activitatea sportivă, Marian Drăgulescu a făcut permanent declaraţii şi acţiuni care afectează imaginea FRG (prin plângeri prealabile cu privire la legalitatea alegerilor FRG, opinii juridice, reclamaţii, etc.), încălcând de mai multe ori prevederile Codului de Disciplină FRG. Cu toate acestea, Federaţia Română de Gimnastică a dorit o comunicare permanentă cu sportivul Marian Drăgulescu şi este deschisă oricăror solicitări de natură să clarifice orice situaţie”, precizează comunicatul, făcând trimitere la conflictul care a avut loc între gimnast şi preşedinta Federaţiei, Andreea Răducan, legat de neacordarea unei rente viagere.

foto: gsp.ro

Biletul Zilei 19.07.2018! Trei meciuri spectacol din Europa League aduc profitul... Un faimos prezentator TV s-a stins la doar 50 de ani. Marius Ancuţa, omul care a "adus" snookerul în România, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x