Antena Căutare

Mastersul de la Madrid se va juca pe zgura albastra

Ion Tiriac a explicat care sunt argumentele in favoarea folosirii la Masters-ul de la Madrid a zgurii albastre.

Proprietarul turneului de la Madrid a castigat lupta cu jucatorii. Din 2012, in capitala Spaniei se va juca pe zgura albastra. Ion Tiriac a fost primul care a inlocuit copiii de mingi cu modele, acum va schimba culoarea zgurii, din rosie ea va deveni albastra. Intr-un interviu acordat cotidianului spaniol As, romanul explica de ce e mai bine asa.

- E deja decis, Mastersul de la Madrid se va juca pe zgura albastra...
- Nu exista nicaieri vreo regula care sa specifice ca zgura trebuie sa fie galbena, albastra sau verde. Acum 30 de ani, la Stuttgart, jucam pe zgura de o culoare albastru inchis. In SUA zgura a fost mereu verde. Acest sport, ca toate celelalte, trebuie sa progreseze si acest lucru trebuie facut cu ajutorul sportivilor, dar si cu cel al audientelor televiziunilor. Este indubitabil ca, pe culoarea albastra, mingea se va vedea mai bine.


- E un argument doar pentru vizibilitate sau e ceva mai mult?
- In nici un caz nu vorbim aici despre cosmetica. Nu suntem atat de nebuni incat sa implementam aceasta reforma doar dintr-un capriciu sau ca o noutate pentru o singura zi. Cred foarte mult in acest proiect si nu sunt primul care o face. In atletism, pistele incep sa fie din ce in ce mai multe albastre, cum este cazul Stadionului Olimpic din Berlin. Atletii concureaza fara sa joace o minge, dar se vad mai bine pe o pista albastra.


- Sunteti sigur ca aceasta schimbare va fi acceptata bine de publicul de la Madrid si de telespectatori?
- Se va vedea mult mai bine, de asta sunt sigur. Vizibilitatea creste cu 25-30 la suta. Obligatia noastra este ca o finala pe care o pot juca sportivi de clasa mondiala, ca domnii Djokovic, Nadal sau Federer, sa aiba cea mai buna vizibilitate. In China ea poate fi urmarita de 300 sau 400 de milioane de oameni. In multe tari, tenisul a devenit al doilea sport, dupa fotbal. Avem o responsabilitate fata de toti telespectatorii, cat si fata de acest sport.


- Sunt jucatori care nu sunt de acord cu aceasta schimbare, printre ei si Rafael Nadal
- Nadal e un mare campion, care e cu picioarele pe pamant. Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-a reusit Rafa e ca a ramas un om, o persoana normala. In 50 de ani am vazut multi campioni care au ramas cu picioarele pe pamant si au stiut sa se adapteze la orice imprejurare, Laver, Santana, Emerson, Connors, Vilas, chiar si Nadal. Presupun ca domnul Santana, ca director al turneului va vorbi cu Rafa...

"Nadal va accepta pana la urma"


- Conceptul pe care-l propune Nadal este "respect pentru traditie". Cum vi se pare?
- Cred ca vremurile se schimba mereu, si vorbim aici si de tenis. Trebuie sa mentionam ca vopseaua pe care o vom utiliza nu are componente chimice. E complet naturala. Si pe langa vizibilitate se potriveste mai bine cu decorul de pe Terenul Central.


- Cuvantul "traditie " are greutate in tenis, domnule Tiriac...
- Asculta, cand eu si Ilie Nastase am castigat Roland Garros-ul, in 1969, am primit pentru acest lucru 100 de dolari. Speram ca in acest an sa ridicam valoarea premiilor la Madrid si speram sa depaseasca 10 milioane de dolari, premiile de la feminin si masculin. Timpurile se schimba, stiu, si jucatorii merita mereu mai mult. Ce ne facem cu spectatorii, si ei merita sa li se dezvaluie mai mult si in conditii cat mai bune. Si trecerea la albastru nu e nici o inventie.


- Sperati ca Nadal sa accepte pana la urma?
- Chiar nu inteleg de ce nu-i place lui Rafa culoarea albastra. Nu stiu motivul. Altii au incercat, Feliciano, Verdasco, Ferrer, si le-a placut. Se simt bine, pe langa argumentele de vizibilitate si cele stiintifice de care v-am vorbit. Il apreciez pe Nadal, iar sportul mondial are nevoie de un produs ca el. Si, peste toate, si pentru ca stie sa fie un om normal il respect enorm. Cum am spus domnul Santana va vorbi cu Rafa, ii va explica motivele. Cred ca Rafa le va accepta. In timp ce campionii apar si dispar, acest sport e mereu in progres, iar Rafa Nadal e cineva necesar pentru acest progres.


- Cu dumneavoastra se poate vorbi si despre alte lucruri. Credeti ca Djokovic va rezista in ritmul in care joaca? Ne aflam in fata jucatorului perfect?
- Djokovic e un jucator mare, nu perfect. Niciodata nu am vazut un jucator perfect, nu-l cunosc. Cel mai aproape de perfectiune este Federer. Acum este momentul lui Djokovic pentru ca a stiut sa gaseasca o geometrie, o tehnica incomodanta pentru Nadal. Dar, mai devreme sau mai tarziu, Nadal si ceilalti vor gasi antidotul pentru Djokovic.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Romania, la acelasi nivel cu Gabonul. Vezi la ce!... Adrian Mutu, in Top 25 fotbalisti ratati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x