Antena Căutare

Ne-au dat de ne-au imbracat!

Nationala de baschet a Romaniei a evoluat, in Ucraina, in maieurile gazdelor. Cele cu tricolor au fost pierdute de baietii de la TAROM.

"Tataaaaa, care parlesti rusa, sa te intelegi cu astia?" Racnetul se aude din vestiarul nationalei de baschet a Romaniei. Retineti! Nationala aia mare, la propriu si la figurat, nu trupa de cricket under-11. "Sa moara Michael Jordan, nu e de ras, mai e o ora pana la meci!" Sunt vreo 15 vlajgani, sed toti in chiloti. Ma rog, nu toti, cei care sunt "italieni" si nu poarta, stau in ce au. Vorba lui Bias, inteleptul. "Omnia mea mecum porto, un fel de Port cu mine tot ceea ce am!" "Baiii, punem mana de la mana, strangem de-un maieu si d'un sort, sa se duca unu' mai istet la ei la usa, sa le zica ca tre' sa ne imbracam si noi in ceva, nu? Nu putem intra cu chiuveta pe noi!"

Tricolorii sunt la Odessa, in Ucraina. Turneu amical. TAROM-ul a mai facut o gluma. Oficial, zice-se ca a ratacit bagajele cu "armanentul" in ele. Cu tot "armamentul"!!! Neoficial, se pare ca e vorba despre o intrecere interna, intre departamente, "Cupa Aripi Marete", sectiunea pe Boeinguri, si aveau nevoie de niste tricouri de departajare.

Se bate la usa vestiarului advers. "Data fiind prietenia milenara dintre cele doua state vecine si prietene, poate ne ajutati si pe noi cu niste acoperaminte pentru acest joc. Le luam dupa aceea, le spalam la hotel cu sapun, le aducem inapoi calcate la dunga, nu-i problema!" Oamenii aia se uita mirati unul la altul..."Aaaa, si daca cineva are un creionas si o bucatica de hartie, sa treaca si numerele de la bascheti, sa nu fac doua drumuri. Notati? Avem nevoie de sase perechi de 44, doua de 45, doua de 46, una de...Daca langa aceasta oferta puteti lipi doua-trei mingi de incalzire, un prosop, o banda de leucoplast, doua banane, un termos cu ceai, sase lamii feliate, niste zahar brun, o tablita de antrenor cu magneti si un bax de apa plata, va ramanem datori pe viata. Ce vrei, o poanta a companiei noastre aeriene" Aia-si dau coate. "Ma, Oleg, romanii nu sunt cei care mergeau fara bob pe la concursuri si luau unul de rezerva de la nemti ori luxemburghezi? Nu-s aia care la Mondialele de Canotaj de la Sevilla, prin 2002, au concurat cu o barca luata imprumut de la un pescar de pe-acolo? Crezi ca n-au bagajele sau e la sto?" "A, inca ceva, se mai aude inainte ca usa sa se inchida pe dinafara. Daca aveti un stick si macar un deodorant la voi, cu imprumut, sa dam si noi dupa baie un fas, poate doua, sa nu candrim ca sconcsii...Spasiba!

Un meci, doua Ucraini, nicio Romanie

Dar ucrainenii-s baieti, lasa glumea la o parte, dau niste tricouri, fac rost de bascheti. Da, v-a bufnit deja rasul! Stiti ca jucatorii de baschet evolueaza NUMAI cu incaltarile lor, e ca si cum i-ai cere arcasului sa traga cu alt arc iar boxeurului sa boxeze cu alte manusi. "Nu a fost deloc un sentiment confortabil", spune Vlad Moldoveanu, "puiul" presedintelui ANST, Carmen Tocala. Scorul, 83-58, aproape ca nu mai conteaza. Pe teren, asa cum se vede din poza, oricum au fost doua Ucraini, asa ca lumea nu-si da seama care-s ai lor, care ai nostri, care au batut si care au invins.

Problema e una singura: la usa bate meciul cu Israel. Iar oamenii aia poarta kipa, acoperamantul acela de cap...Si sa mai gasesti inca 15 in plus e cam greu, cu o ora inainte de joc...

EXCLUSIV! Raliul Sibiului: Pilotii joaca un meci de fotbal cu o echipa "ALL STARS" din care face parte si Razv... Hagi duce Viitorul sa joace pe Stadionul Otelului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x