Antena Căutare

OFICIAL: A renăscut o echipă de tradiție a Ligii 1. SC Oţelul Galaţi a recuperat palmaresul fostei campioane FC Oţelul

Secătuit în ultimul deceniu de echipe de tradiție, fotbalul românesc începe treptat să-și ”recupereze” numele importante de după Revoluție. Începând de azi, SC Oţelul Galaţi a intrat în posesia palmaresului FC Oţelul Galaţi, fosta campioană a României în sezonul 2010-2011, intrată în faliment la 1 aprilie 2016.

”După promovarea în Liga 3 și revenirea pe stadionul pe care fotbalul gălățean a obținut cele mai mari performanțe sportive, SC Oțelul Galați duce la îndeplinire încă un angajament luat în fața suporterilor roș-alb-albaștri, dar și a comunității locale și fotbalistice: readucerea acasă a palmaresului clubului fanion al orașului Galați.

Cu ochii ațintiți spre viitor, spre noile orizonturi ce stau să fie cucerite, conducerea clubului nostru nu a uitat nici de tradiția de peste 50 de ani a fotbalului de oțel și, după îndelungi demersuri, anunță cu mare bucurie toți fanii celui mai titrat club de fotbal din Moldova că istoria se întoarce, în sfârșit, acasă, acolo unde îi este locul, la Galați, deși sufletește ea nu a părăsit niciodată inimile gălățenilor. Astfel, marca FC Oțelul Galați 1964 și trofeele cucerite de clubul fanion al fotbalului gălățean se vor alătura proiectului SC Oțelul Galați și împreună vor continua sub același stindard lupta de readucere a numelui Oțelul în elita sportului rege din România.” se arată într-un comunicat postat pe ascotelul.ro

Șefii clubului de pe malul Dunării mai anunță că la partida de sâmbătă dintre SC Oțelul Galați și Bucovina Rădăuți vor fi prezentate publicului cele mai importante trofee cucerite de Oțelul în istoria sa de peste 50 de ani: Liga 1 și Supercupa României.

De asemenea, Oțelul Galați are în palmares și o participare în grupele UEFA Champions League în sezonul 2011-2012, atunci când a evoluat într-o grupă cu Manchester United, Benfica și FC Basel.

VIDEO: Când geniul răpune legenda! După trei meciuri și jumătate, Messi l-a învins în sfârșit pe Buffon cu două ”bijuter... Uite ”Bursucul”, nu e ”Bursucul”! Șefii lui CFR Cluj sunt siguri: ”Dan Petrescu nu pleacă la echipa națională!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x