Antena Căutare

PREMIERA: Un roman se pregateste pentru NASCAR

Claudiu David, unul dintre cei mai cunoscuti piloti romani de raliuri, cu o experienta de peste 10 ani, se pregateste participe la cursele de viteza pe circuit oval din NASCAR-ul american. NASCAR este cea mai populara competitie de motorsport din SUA si pana acum niciun pilot roman nu si-a incercat aici sansele.

Recent, Claudiu David a terminat cursurile de pilotaj pentru NASCAR, in cadrul scolii de pilotaj Buck Baker Racing (cea mai veche si cea mai cunoscuta din SUA), masina de pregatiri fiind un Chevrolet Impala. Iar pilotul roman pare a avea planuri mari pentru 2011.

Ma bucur ca am reusit sa fac inca un pas important in cariera mea. Am pilotat o masina de NASCAR, un Chevrolet Impala, pe celebrul circuit Darlington, supranumit "Too Tough to Tame". Stilul de pilotaj a trebuit adaptat cerintelor unei competitii diferite de cea de raliu. Masinile sunt setate si pregatite special sa obtina performante maxime pe un de circuit oval. Am facut echipa buna cu Chevrolet Impala astfel incat am reusit sa obtin la sfarsitul cursului rezultate foarte bune", a declarat Claudiu David.

Ma voi pregati in continuare pentru noua etapa din cariera mea, astfel incat sa obtin si in NASCAR cele mai bune rezultate", a adaugat acesta.

Cine este Claudiu David

Claudiu David este unul dintre cei mai cunoscuti piloti romani de raliuri, cu o experienta de peste 10 ani. El debutat in anul 2000, cand a si castigat prima cursa.

Claudiu David a participat in World Rally Championship - WRC (Argentina, Japonia, UK), a luat startul in 65 de curse, a urcat de 37 de ori pe podium, dintre care 20 de victorii.

De asemenea, Claudiu a castigat Campionatul National din Romania in 2004 si 2005 la Grupa N2, iar in 2006 a fost vice-campion.

A castigat numeroase competitii din Campionatul European de Raliuri si in prima sa participare in FIA-GT, la Bucuresti, a iesit invingator.

Romania incheie anul pe locul 56 in ierarhia FIFA. Cea mai slaba clasare din istorie!... Europa League/ Rezultate inregistrate joi: Atletico, detinatoarea trofeului, eliminata. Vezi tabloul complet cu echipele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x