Căutare Live

Australian Open 2022: Simona Halep va juca cu Beatriz Haddad Maia în turul doi. Cum s-a terminat ultimul meci în care s-au duelat

Simona Halep va juca, în turul al doi de la Australian Open, cu jucătoarea braziliancă Beatriz Haddad Maia, locul 83 WTA. Românca a trecut de poloneza Magdalena Frech în primul tur al competiției de la Melbourne.

Simona Halep va juca, în turul al doi de la Australian Open, cu jucătoarea braziliancă Beatriz Haddad Maia, locul 83 WTA. Românca a trecut de poloneza Magdalena Frech în primul tur al competiției de la Melbourne

Profimediaimages.ro

Jucătoarea braziliană Beatriz Haddad Maia, locul 83 WTA, s-a calificat în turul al doilea al Australian Open.

Sportiva a învins-o, marţi, în primul tur, cu scorul de 3-6, 6-2, 6-3, pe Katie Volynets din SUA, locul 176 WTA, venită din calificări, după un meci care a durat două ore şi zece minute.

Cât s-a terminat ultimul meci dintre Simona Halep și Beatriz Haddad Maia

Halep, 30 de ani, şi Hadad Maia, 25 de ani, s-au mai întâlnit o dată, în turul al doilea al turneului de la Wimbledon, ediţia din 2017, când românca s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3.

Sportiva braziliană nu a trecut niciodată de turul al doilea la un grand slam. Cea mai bună clasare a ei a fost locul 58 mondial, în 2018.

Simona Halep s-a calificat, marţi, în turul al doilea al Australian Open, după ce a trecut, cu scorul de 6-4, 6-3, de poloneza Magdalena Frech, locul 102 WTA.

Australian Open 2022: Cum s-a desfășurat meciul dintre Simona Halep și Magdalena French

Simona Halep a recunoscut că a fost nervoasă şi nesigură la primul meci jucat la Australian Open 2022, dar a precizat că speră ca nivelul evoluţiei ei să se îmbunătăţească pe zi ce trece.

Simona Halep a lăsat o foarte bună impresie la primul meci disputat la Melbourne Park, în care a primit o replică dârză din partea cealaltă a fileului. În condiţiile în care adversara i-a opus o puternică rezistenţă, românca a zburdat pe teren şi şi-a făcut convingător intrarea în turneu.

Frech, 24 de ani, este o jucătoare tenace, cu o defensivă solidă, pe care o poate transforma repede în atac. Poloneza a dat mai toate mingile înapoi şi a fost zgârcită cu cadourile. A răspuns cu efort la efort şi a variat loviturile.

Astfel, Halep a fost nevoită să muncească, să alerge pe tot terenul, să găsească unghiuri ample, să-şi facă singură punctele şi a reuşit de multe ori (25-27 raport lovituri câştigătoare - erori neforţate, faţă de 12-22, Frech).

Fostul lider WTA rămâne cu unele probleme la serviciu şi cu neaşteptatele scăderi în evoluţie după momente de joc cu nivel ridicat.

Citește și: Sorana Cîrstea a înfrânt-o pe Petra Kvitova la Australian Open. Ce reacții a stârnit sportiva

Halep a returnat bine în primul ghem al meciului şi a reuşit să câştige pe serviciul adversarei. Însă nu s-a distanţat şi Frech a întors scorul cu două ghemuri luate la rând.

De la 1-2, a urmat cea mai bună perioadă de joc a Simonei Halep, în care a câştigat patru ghemuri la rând, nu însă fără efort, dar cu lovituri spectaculoase, aplaudate la scenă deschisă.

De la 5-2, Frech a reuşit să se apropie la un ghem, înainte ca Halep să închidă setul, cu 6-4, după 49 de minute de joc.

Frech a devenit mai agresivă în setul al doilea, după ce şi-a pierdut serviciul în ghemul de debut, reuşind să pună pe tabelă trei ghemuri la rând. Halep a răspuns imediat cu două ghemuri în care a pierdut doar un punct şi a egalat la 3.

Ea a profitat de două duble greşeli comise de sportiva poloneză în ghemul al şaptelea, pentru a trece din nou în avantaj. Mai bine pregătită fizic, Simona a terminat en fanfare jocul, cu cinci ghemuri câştigate la rând şi cu 6-3, după o oră şi 29 de minute.

Citește și: Olga Orban-Szabo a murit. Prima campioană a scrimei românești a plecat la ceruri la 83 de ani

Parteneri
Alimente pe care e recomandat să le eviți la micul dejun. Ce spun nutriționiștii despre aceste produse
Catine.ro
Ultimele știri
x