Antena Căutare

Când va juca Simona Halep finala de la Wimbledon cu Serena Williams! Suma uriașă pe care ar putea să o câștige dacă va ridica trofeul deasupra capului

Simona Halep este prima jucătoare din România care va ajunge în finala de la Wimbledon. Ea a reușit această performanță după ce a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina, cu scorul 6-1, 6-3 și va juca în marea finală sâmbătă, de la ora 16:00, cu jucătoarea care se va impune în meciul  Serena Williams (locul 10 WTA, 37 de ani) - Barbora Strycova (locul 54 WTA, 33 de ani).

Simona Halep este prima jucătoare din România care va ajunge în finala de la Wimbledon. Ea a reușit această performanță după ce a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina, cu scorul 6-1, 6-3 și va juca în marea finală sâmbătă, de la ora 16:00, cu Serena Williams (locul 10 WTA, 37 de ani), care a reușit să o învingă pe Barbora Strycova (locul 54 WTA, 33 de ani).

Aceasta va fi a cincea finală de Mare Șlem din cariera Simonei Halep și îi va asigura un salt spectaculos în clasamentul WTA, întrucât indiferent de rezultat, ea va urca pe locul patru mondial, începând de luni.

Simona Halep va juca în finala de la Wimbledon pe Terenul Central, sâmbătă, 13 iulie, de la ora 16.00, ora României, cu Serena Williams.

Citește și: Simona Halep, prima jucătoare din România care ajunge în finala de la Wimbledon: ”Am luptat din greu ca să câștig acest meci”

Calificarea în finală este recompensată cu 1,175 milioane de lire sterline (1,3 milioane de euro) şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Citește și: Ce a făcut Simona Halep imediat după ce a câștigat meciul cu Elina Svitolina! Tenismena, în culmea fericirii după calificarea în finala de la Wimbledon

Dacă va ridica trofeul deasupra capului, Simona va ajunge la 33.171.091 de dolari acumulați din tenis. Halep ocupă deja locul 5 în ierarhia premiilor din toate timpurile, dar victoria în finala de la Wimbledon ar apropia-o la mai puțin de un milion de dolari de locul 4, ocupat în acest moment de daneza Caroline Wozniacki, potrivit GSP.

Singurul român care a mai jucat finale la Wimbledon, la simplu, este Ilie Năstase, în 1972 şi 1976, ambele pierdute.

De cealaltă parte, finala masculină va avea loc duminică, tot de la ora 16:00, cel mai probabil va fi un ultim act între doi dintre cei trei mari titani ai tenisului: Djokovic, Nadal şi Federer.

Dăncilă: Mulţumim, Simona, pentru încă o filă în istoria sportului românesc scrisă atât de frumos! Succes în marea final... Serena Williams, prima reacție după calificarea în finala de la Wimbledon: ”Abia aștept să o întâlnesc pe Simona!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x