Antena Căutare

Simona Halep, prima jucătoare din România care ajunge în finala de la Wimbledon: ”Am luptat din greu ca să câștig acest meci”

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, în 72 de minute, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, numărul 8 mondial şi cap de serie numărul 8.

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, în 72 de minute, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, numărul 8 mondial şi cap de serie numărul 8.

Meciul a început cu două game-uri foarte disputate,fiecare dintre ele având nevoie de 10 minute pentru a fi decise, în care ambele jucătoare au avut şanse de a le închide. Din fericire, Simona a reușit să câștige pe amândouă. Mai mult de atât, Simona a reușit să învingă și în ultmul game al setului, care a durat 11 minute.

De cealaltă parte, setul secund a început cu game-uri blitz, fiecare jucătoare reuşind să îşi facă serviciul fără probleme până la 3-3. La acest scor, Halep a mai cedat doar 3 puncte până la sfârşit şi s-a devenit prima româncă calificată vreodată în finala de Wimbledon.

Citește și: Simona Halep in finala Wimbledon 2019! 6-1, 6-3 cu Elina Svitolina

De asemenea, la scurt timp după victorie, Simona Halep a reacționat, declarându-se extrem de fericită.

”E unul dintre cele mai bune meciuri ale mele. Vreau să mă bucur de tenis. Nu a fost chiar atît de ușor cum o arată scorul, dar am luptat din greu ca să câștig acest meci. Am stat bine fizic, am avut o tactică bună.

Am mai multă experiență pozitivă pe teren, nu mai renunț. Încerc să fiu cea mai bună, să lupt până la capăt. Nu contează cu cine voi juca în finală, e ultimul meci al turneului”, a spus Simona, la finalul meciului, potrivit Digisport.

FOTOGRAFIE PENTRU ISTORIE: SIMONA HALEP CU TROFEUL de la Roland Garros în brațe!

Halep va juca a şasea finală de grand slam, a treia în acest an şi cea cu numărul 36 din carieră, la simplu. Jucătoarea română a câştigat un singur grand slam, la Roland Garros, anul trecut.

Simona Halep: "Am energie, mă simt bine, proaspătă, sănătoasă, cred că joc cel mai bun sezon al meu pe iarbă"... Simona Halep, finala Winbledon: Sunt fericită. Nu a fost atât de uşor pe cât o arată scorul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x