Antena Căutare

Un an fără Didi Prodan. Pe 16 noiembrie 2016, ”Generația de Aur” a fotbalului românesc își pierdea zâmbetul

Astăzi, 16 noiembrie, se împlinește un an fără ”zâmbetul Generaţiei de Aur”, Daniel Prodan. Într-o blestemată seară de noiembrie, ”Tătuca” Didi Prodan pleca dintre noi și lăsa în lacrimi o ”Generație de Aur”, milioane de steliști, dar mai ales milioane de fani ai echipei naționale.

”Se uita la televizor și s-a chirchit de durere. Nimic nu s-a mai putut face. Totul s-a întâmplat la ora 20:00. Echipele de descarcerare au intervenit timp de două-trei ore, dar nu s-a mai putut face nimic” povestesc cei din familia lui Didi.

La un an de la dispariția fizică dintre noi, în amintirea lui Didi s-au adunat la Chiajna, la o miuță bineînțeles, foștii săi colegi de generație, atât de la Steaua, cât și de la echipa națională.

În sala din Chiajna au fost prezenți prietenii lui Didi de o viață: Bogdan Stelea, Basarab Panduru, Dan Petrescu, Gică Mihali, Dorinel Munteanu, Emil Săndoi, Gică Popescu, Ionuț Lupescu, Ionel Ganea, Adrian Ilie, Marius Lăcătuș, Dumitru Stângaciu, Erik Lincar, Marius Baciu, Iulian Miu, Cristi Ciocoiu și Sabin Ilie.

Alături de toți cei enumerați mai sus, Didi Prodan a trăit bucurii și dezamăgiri de-a lungul carierei. Pentru el au reprezentat mai mult decât o familie. Din păcate, tocmai Didi și-a ”părăsit” familia din teren și din afara lui mult prea devreme. Avea doar 44 de ani când s-a stins.

Prodan s-a născut în martie 1972 și a fost unul dintre cei mai importanți jucători români. Și-a început cariera la Olimpia Satu Mare, iar în 1993 a fost cumpărat de Steaua, unde a jucat 3 ani.

Atletico Madrid l-a transferat în 1996 și a jucat doi ani în capitala Spaniei. A mai evoluat la Rocar și la FC Național. Pentru națională a strâns 54 de meciuri și a participat la Campionatul Mondial de din 1994 și la Campionatul European din 1996.

Palmares:
Steaua: 5 titluri de campion, 2 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României
Rangers: 2 titluri de campion, 2 Cupe ale Scoției, 1 Cupă a Ligii

Ianis Hagi, ca și plecat de la Fiorentina! FCSB sau Pescara, unde va ajunge fiul ”Regelui” din iarnă... Medicul naţionalei de rugby a României a decedat. Avea doar 41 de ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x