Antena Căutare

VIDEO Slovenia - SUA 2-2/ Revenire spectaculoasa pentru yankei

Statele Unite ale Americii au realizat, pe Ellis Park din Johannesburg, cea mai spectaculoasa revenire a acestei Cupe Mondiale. Slovenia a condus cu 2-0 dupa prima repriza, dar baietii lui Bob Bradley au punctat in repriza a doua, egaland situatia. SUA a egalat, chiar, pe final, dar arbitrul din Mali a anulat reusita lui Edu pentru un presupus fault in atac. Americanii au criticat dur decizia dupa incheierea partidei.

Doua dintre echipele care au impresionat in prima runda in Grupa D a Cupei Mondiale, Slovenia si Statele Unite, s-au infruntat vineri la Johannesburg intr-o partida care se anunta spectaculoasa. Si asa a fost inca de la inceput, slovenii fortand inca de la inceput o victorie care ar fi calificat-o dupa doar doua meciuri.

Europenii au deschis scorul devreme in meci, in minutul 13, gratie unei executii fine a mijlocasului Valter Birsa, de la Auxerre. Sutul l-a prins nepregatit pe Tim Howard, iar Statele Unite se vedeau in dezavantaj. Echipa lui Bob Bradley, cunoscuta ca o formatie care administreaza foarte bine situatiile grele si revine des in meci, a pornit atacurile la poarta lui Handanovic, dar suturile lui Torres si Donovan nu au avut sorti de izbanda. Mai mult, chiar inainte de pauza, Ljubijankic scapa singur pe contaatac si suteaza pe sub Howard, invingandu-l. Scorul pauzei, de 2-0, parea unul foarte linistitor pentru sloveni, care nu aveau de unde sa stie de repriza secunda de infarct care urma.

VEZI AICI REZUMATUL VIDEO

Echipa Statelor Unite a inceput extraordinar repriza a doua si, impuslionata de cele doua schimbari facute la pauza de selectionerul Bradley, a inscris foarte repede. Vedeta americana Donovan a scapat singur pe partea dreapta in minutul 48, a avansat nestingherit si a sutat peste Handanovic, dintr-un unghi foarte greu, pentru 2-1.

Slovenia nu a mai contat deloc in atac din acest moment iar americanii au devenit din ce in ce mai periculosi. Donovan a ratat o lovitura libera, iar Altidore nu a putut plasa bine un sut din mijlocul terenului, iar slovenii sperau ca pot rezista pana la final.

A venit, insa, sclipirea lui Mike Bradley. Fiul selectionerului american a ajuns primul la balon in careu, in minutul 82, si a sutat cu sete peste Handanovic dintr-o pozitie dificila. 2-2, dar americanii nu se multumeau cu doar un punct.

Patru minute mai tarziu, Donovan bate periculos o lovitura libera de pe flancul drept, mingea strabate careul si ajunge la Edu, iar jucatorul intrat la pauza trimite in plasa. Arbitrul malian Coulibaly il anuleaza, insa, pentru un presupus fault facut de un coleg al lui Edu, reluarile aratand apoi ca decizia a fost gresita.

Finalul partidei a fost tensionat, cu Tim Howard salvand de doua ori la suturi periculoase ale slovenilor. Scorul partidei a ramas, insa, 2-2, unul care pare sa favorizeze Statele Unite.

Slovenia totalizeaza 4 puncte in Grupa C, cu doua mai multe ca Statele Unite, dar programul ultimei etape ii favorizeaza clar pe americani. Acestia vor intalni Algeria, in timp ce Slovenia va da piept cu o Anglie aflata inca in nevoie de puncte.

Alexandra Dulgheru, eliminata in semifinale la s' Hertogenbosch... VIDEO Germania - Serbia 0-1/ Ingropati de Podolski...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x