Antena Căutare

Viorel Duru ameninta ca sezonul viitor al Ligii 1 ar putea incepe cu mai putine echipe

Viorel Duru, seful comisiei de licentiere din cadrul FRF, a amenintat ca viitorul sezon al Ligii I ar putea avea la start mai putine echipe, din cauza noilor schimbari din regulament.

Astfel, formatiile care vor promova din in prima liga, dar care nu vor avea licenta nu vor putea fi inlocuite, asa cum s-a intamplat pana acum.


„S-a scos din regulament paragraful care facea referire la ocuparea locurilor vacante. Nu numai ca nu pot promova echipele din liga a doua care nu se afla pe primele doua locuri din seriile lor, ci si cele din Liga I, de pe locurile 15, 16, 17, 18 nu mai pot spera sa joace in Liga I cu conditia ca una de deasupra liniei retrogradarii sa nu ia licenta. Putem juca cu 15, 14, 13 echipe, cate vor lua licenta! Dintre cele patru echipe de Liga a II-a care vor ocupa locuri promovabile la finalul sezonului, vor promova doar atatea cate vor obtine licenta", a declarat Duru la Sport Total FM.

Practic, noul regulament inseamna ca nu se vor mai intalni cazuri precum cel de anul trecut, atunci cand CS Mioveni a promovat in locul celor de la FC Bihor.

Oficialul a mai spus ca, din 2013, conditiile de licentiere pentru toate echipele din Liga I vor fi mult mai dure si nu vor mai fi acceptate datorii catre stat.

„Pentru 2012-2013, cluburile din Liga I beneficiaza de o pasuire pentru datoriile catre stat. Acum e ultimul an cand nu le evaluam. Daca nu isi iau de acum masurile necesare achitarii datoriilor catre stat, la anul le va fi si mai greu. Vor putea juca in Liga I numai cluburile care obtin licenta", a explicat Duru.

sursa: Antena3

foto: gazetavaii.ro

Lionel Messi - "Balonul de Aur" pentru al treilea an consecutiv... Presedintele Federatiei Romane de Hochei: "La meciurile Nationalei va fi intonat imnul Romaniei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x