Un bucureștean de 41 de ani, militar de meserie a petrecut 16 ani în Legiunea Străină a Armatei Franceze. De ceva timp acsta se află în România și se ocupă intens cu educația adolescenților și a adulților!
Plecat de la vârsta de 19 ani în legiunea străină, Eugen Sechila a redescoperit România după foarte mult timp. În clipele în care a realizat stadiul educării persoanelor tinere, acesta și-a propus să demareze el un proiect care să pună bazele unor oameni liberi, capabili să se descurce în situațiie extreme și să ia decizii asumate. Acest proiect are la bază organizarea unor tabere de supraviețuire și de haiducie pentru adulți și adolescenți.
Bărbatul a oferit un interviu pentru activenews.ro, în care a povestit o parte din viața sa și din desfășurarea acestui proiect de educare!
Eugen Sechila spune că a decis să revină în România pentru a se reconecta la ortodoxie, a simțit o putere imensă pe care nu o putea trăi decât "acasă".
Atunci când a pășit pe pământul românesc de mai bine de 19 ani de când nu mai știa mersul lucrurilor, acesta a încercat să ia în seamă valorile pozitive din urul său, printre care a menționat: omogenitatea culturală. Eugen Sechila este de părere că multiculturalismul și relativismul sunt primii pași spre disoluția noastră ca neam.
Proiectul pe care l-a început are la bază ideea potrivit căreia școala nu este suficientă pentru a-i educa pe copii cu cele necesare pentru a supraviețui în ziua de azi.
Acesta constattă cu stupoare un "dezerționism total din partea adulților, care nu se mai îngrijesc de viitorul copiilor, obsedați doar de câștigul imediat și facil, armata nu se mai face – un loc unde se mai cizela spiritul organizatoric și de echipă. Taberele acestea vin să răspundă unei nevoi de autonomie personală, de independență. În ceea ce privește ceea ce se învață propriu-zis în tabere, e vorba de acțiuni simple, ce seamănă cu cercetășia: adolescenții învață să-și creeze un adăpost, să-și țină sub control funcțiile biologice, să-și conserve efortul și energia, să aprindă focul, să facă noduri, să aplice tehnici medicale de prim ajutor (stoparea unei hemoragii, brancardaj, prioritizarea acțiunilor în funcție de răni)"
Cei care vin în tabără învață tehnici de prim ajutor, învață să-și gestioneze stresul și cum să folosească mediul în favoarea lor.
Tabăra este echipată corespunzător și tot ceea ce se desfășoară prezintă un risc controlat!
În acest exercițiu de "luptă pentru viață" nu se folosesc arme de foc: "arma noastră principală trebuie să fie mintea noastră, voința noastră, credința noastră. Asta vreau să-i învăț pe adolescenți."
Eugen Sechila este de părere că noi, românii, avem mari acrențe de educație așteptăm dezastre pentru a ne trezi și apoi cădem în extrema cealaltă: vrem soluții miraculoase care să ne scoată din catastrofă, referindu-se la evenimentele recene care au tulburat o țară întreagă!
Adolescenții învață în tabere cum să își antreneze intuiția de a recunoaște pericolul mai ușor, să fie conștienți mereu, cum să nu fim victime, gestiunea violenței stradale, a criminalității, pregătire mentală și fizică, tehnici de orientare în spațiu.
"În acest moment, poporul român este un popor dezarmat, atât material cât și moral. "
Tabăra are loc în perioada 16-18 august, în județul Prahova, în apropierea localității Brebu, pe Valea Doftanei. Doritorii pot scrie la adresa de email: [email protected]. Prețul este de 150 de lei/zi,de persoană.
Curs valutar 13 august 2019. Dolarul scade considerabil, euro crește... Artist criminalist FBI reconstuie chipuri umane din rămășițe osoase! Ce se ascunde în spatele rezolvării unor cazuri de ...