Antena Căutare

Viața bolnavilor din România pusă pe ultimul loc.Un spital județean are medicamente doar pentru urgențe! Motivul este revoltător!

Viața bolnavilor din România pusă pe ultimul plan.Un spital județean are medicamente doar pentru urgențe! Motivul este revoltător!

Viața bolnavilor din România pusă pe ultimul plan.Un spital județean are medicamente doar pentru urgențe! Motivul este revoltător!

Joi, 22 noiembrie, președintele Consiliului Județean Brăila a declarat oficial că Spitalul Județean din Brăila nu mai are medicamente, decât pentru cazurile de urgență. Motivul? Din cauza măririlor salariale, 80 % din bugetul spitalului a fost cheltuit, astfel s-a identificat un deficit al medicamentelor necesare pentru îngrijirea bolnavilor.

Pacienții care vor beneficia de tratament și îngrijire medicală vor fi exclusiv cei în stare critică:„Este adevărat că, în momentul de faţă, Spitalul Judeţean, deoarece nu are bani, merge cu medicamente doar pe partea de urgenţă. Într-adevăr nu sunt medicamente gen aspirină, sunt doar cele pe parte de urgenţă. A avut loc o discuţie între conducerea spitalului şi Casa de Asigurări de Sănătate, pe nişte servicii prestate de spital în 2018 pe spitalizarea continuă şi neincluse în contractul cu Casa, adică servicii suplimentare. Se pare că Casa Naţională de Sănătate a înţeles, este vorba despre o sumă de 2,9 milioane lei, bani care vor intra sperăm cât de repede în conturile Spitalului şi vor fi cheltuiţi pe completarea stocurilor de medicamente.

S-a ajuns în această situaţie, deoarece la Spitalul Judeţean plata salariilor a ajuns la 80%, în urma măririlor salariale, iar procentul de 20% rămas este foarte mic pentru a acoperi tot ce înseamnă cheltuieli cu medicamentele, utilităţi”, a declarat Iulian Chiriac.
Întrebat de o situație delicată și importantă privind lipsa anticoagulantelor, social-democratul Iulian Chiriac a menționat, revoltat că există documente care atestă existența acestora în spital, iar dacă există persoane care au fost puse să cumpere, a fost cu siguranță o problemă a doctorului respectiv sau a înțelegerii pe care medicii le au cu farmaciile, spune Agerpres.

Tot în această declarație, Chiriac lasă de înțeles că unii doctori au salarii foarte mari și nu își exercită treaba într-un mod corespunzător, având 2, 3 persoane internate pe an. Acesta a anunțat că va face o ședință în care va încerca să lămurească dezorganizarea creată la nivel de spital.

Spitalul Județean Brăila nu se află la prima abatere de acest gen, aceeași lipsă de medicamente a avut loc și în vara acestui an.

Sursă foto: Mediafax

Reacția tatălui fetei bătută și jefuită în Alba Iulia „Nu-i doresc nimănui să treacă prin ce am trecut noi. Mi-aș dori s... Un câine a topit inimile tururor atunci când a demonstrat în fața unei mulțimi de oameni cât de mult își iubește stăpânu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x