Antena Căutare

Alertă meteo de ploi și vijelii! Ce zone sunt vizate de cod portocaliu și ce regiuni sunt sub cod galben

Meteorologii au împărțit harta țării în trei culori. Partea de est este sub cod portocaliu, cea centrală este sub cod galben, iar vestul și puțin din centru scapă astăzi de ploi.

Bărbat cu umbrela, în ploaie
Alertă meteo cod galben și portocaliu | Shutterstock

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben și portocaliu de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă în intervalul 15 iunie, ora 10:00 până mâine, 16 iunie, ora 23:00.

Botoșani, Suceava, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Giurgiu și local, regiuni din Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sibiu, Vâlcea și Mureș. De asemenea, municiupiul București se află și el pe lista care se află sub avertizarea de cod galben, emisă de meteorologi.

Ce zone sunt afectate de cod galben de ploi

„În intervalul menționat, local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp.
Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80...90 km/h. Astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni. Vremea se va menţine în general instabilă până la sfârşitul săptămânii”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Citește și: Vremea pentru următoarele patru săptămâni. Metotologii anunță călduri foarte mari în luna iulie

Ce zone sunt afectate de cod portocaliu de ploi

De asemenea, meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului, valabil în intervalul: 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00.

Zonele afectate de codul galben sunt: Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei.

Astfel, pe harta portocalie a meterologilor se regăsesc: Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Bărilă, Ilfov, Călărași, Tulcea și Constanța.

Citește și: Vremea în luna iunie 2021: Meteorologii anunță frig, ploi torențiale și temperaturi sub normalul periodei în aproape toată țara

„În Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25...35 l/mp și pe spații mici 50...60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70...90 l/mp.
Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h şi vor fi vijelii”, potrivit meteorologilor.

ANM a actualizat avertizarea de ploi. Până când ne vom confrunta cu averse și vreme rea... Meteorologii au actualizat avertizarea de ploi. Care sunt cele mai afectate județe de vreme rea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x