Antena Căutare

Vremea în luna iunie 2021: Meteorologii anunță frig, ploi torențiale și temperaturi sub normalul periodei în aproape toată țara

Prima lună de vară se anunță capricioasă, ploile vor acapara aproximativ întreaga țară, iar temepraturile sunt mult mai scăzute decât normalul perioadei. Vremea va fi în continuare rece, iar instabilitatea atmosferică va domina începutul lunii iunie.

Prognoza meteo: frig, vânt, ploaie
Prognoza meteo pentru luna iunie 2021 | shutterstock

Vara este doar în calendare, nu și când ieșim afară! Plouă în toată țara, au loc descărcări electrice în anumite zone și intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor. Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că temperaturile înregistrate în luna iunie 2021 vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade.

În prima parte, în intervalul 1-7 iunie 2021 valorile termice vor fi mai scăzute la nivelul întregii țări, mai ales în regiunile estice. Precipitațiile vor fi abundente în estul și sud-estul teritoriului, dar și deficitare în regiunile intracarpatice, potrivit meteoromania.ro.

Cum este vremea în luna iunie

În intervalul 7-14 iunie temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudice și în cele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. La fel, însă, va fi și în săptămâna imediat următoare, până pe 21 iunie. Ploile vor fi abundente în regiunile centrale și nord-vestice, iar în restul țării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Potrivit meteo.ro, valorile în termometre cresc spre sfârșitul lunii iunie, astfel că începând în 22 unie temperaturile revin la normal.

A două jumătate a lunii iunie va aduce o vreme mai stabilă și o încălzire ușoară. Precipitațiile se vor diminua și se vor situa în limitele normale la nivelul întregii țări. În zonele nord-estice acestea pot fi chiar deficitare.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben și cod portocaliu de ploi abundente. Ce zone sunt vizate

Din punct de vedere termic vom avea parte de primele zile caniculare din această vara (așteptate în ultimele zile ale lunii). În sudul extrem al țării se pot înregistra valori de până la 35-36 de grade Celsius, în timp ce temperaturile cele mai scăzute se vor înregistra în estul Transilvaniei și pe litoral, unde maximele nu vor trece de 30-32 de grade.

Cum va fi vremea în luna iunie 2021, în București

Admnistrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București, astfel că în Capitală vremea se anunță rece, iar temporar va ploua. În luna iunie, cerul va fi mai mult noros, se vor înregistra precipitații cu o acumulare de apă, în general, până la 20-25 l/mp.

Vremea se va încălzi treptat, iar spre jumătatea lunii iunie vara își va intra în drepturi. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 9-10 grade Celsius.

Până pe 2 iunie, la ora 10.00, în București, vremea va fi mult mai rece pentru această perioadă.

Prognoza Meteo, 1 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... ANM a emis o nouă avertizare de vreme rea. Ce zone sunt vizate de cod galben și până când este valabilă alerta meteo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x