Antena Căutare

Alertă meteo de vreme rea. Cod galben de ninsori și viscol în 35 de județe

ANM a emis azi două atenționări de vreme rea. Codul galben vizează 35 de județe și înseamnă ninsori și vânt puternic în majoritatea localităților. Până marți există o atenționare de răcire a vremii în toată țara. 

Alertă meteo de vreme rea. Cod galben de ninsori și viscol în 35 de județe
Alertă meteo de vreme rea | Shutterstock

În intervalul 10 aprilie, ora 11:00 - 11 aprilie, ora 9:00, la munte va ninge şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăşi 90 - 100 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Alertă meteo de vreme rea

Zona de sud și de sud-est a țării are atenționare de averse, moderate cantitativ. Local se vor depăşi 15 - 20 l/mp. În Transilvania şi în zona deluroasă a Moldovei trecător vor fi precipitaţii mixte.

Până luni seara la ora 21:00, în estul, sud-estul şi sud-vestul ţării, local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55...60 km/h, iar luni, în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea şi estul Munteniei, rafalele vor depăşi 70 km/h, potrivit ANM. Pe parcursul zilei de luni, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Până marți este valabilă o alertă meteo de vreme deosebit de rece în toată țara. În regiunile intracarpatice, local în Moldova și în zona subcarpatică a Munteniei și Olteniei temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Vremea pe 10 aprilie

Meteorologii anunță astăzi, 10 aprilie 2022, vremea devine recepentru această perioadă, revin ploile iar în unele zone de munte va ninge.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru aceastã perioadã, valorile termice fiind semnificativ mai scãzute faţã de ziua anterioarã îndeosebi în centru, sud şi est, unde se așteaptă și ploi. La munte se așteaptă lapoviță și ninsoare în anumite zone.

La munte va ninge şi se va depune strat de zãpadã, iar în Transilvania, pe alocuri vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã. Cantitãţile de precipitaţii, local vor fi mai însemnate la munte şi în sud-est. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ se vor semnala doar pe arii restrânse în prima parte a intervalului. Temperaturile sunt în scădere, cerul va fi mai mult noros și se așteaptă ploi iar vântul va sufla moderat. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 12 grade iar cea minimă în jurul valorilor de 4, respectiv 5 grade Celsius.

Prognoza meteo 10 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 11 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x