Antena Căutare

Alertă meteo! Meteorologii anunță vreme rece în toată țara. Ce zone sunt vizate de cod galben de vânt

Meteorologii anunță vreme rece în toată țara și cod galben de vânt în zonele montane.

umbrela-vant-femei-frig
ANM anunță vânt și vreme deosebit de rece în următoarea perioadă | Shutterstock

ANM a emis o informare meteorologică de vreme rece și o avertizare cod galben de vânt. Avertizarea de intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece este valabilă în perioada 23 septembrie, ora 10:00 – 24 septembrie, ora 23:00

„La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55...60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri (23/24 septembrie), la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Meteorologii anunță vreme rece în toată țara

Meteorologii anunță vânt puternic în sudul și estul țării:

„Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi (23 septembrie) și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40...50 km/h, iar vineri (24 septembrie) în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50...60 km/h”, au precizat meteorologii.

Temperaturile se vor menține sub normalul perioadei, potrivit meteorologilor.

„Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0...3 grade, favorizând izolat producerea brumei”, au anunțat meteorologii.

Citește și: Prognoza meteo 23 septembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cod galben de vânt puternic, la munte

Totodată, meteorologii au emis cod galben de intensificări susținute ale vântului la altitudini de peste 1700 m, în periada: 23 septembrie, ora 21:00 – 24 septembrie, ora 23:00.

„În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1700 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90...100 km/h”, au anunțat meteorologii.

Cum va fi vremea până la încpeutul lunii octombrie

Totodată, meteorologii au făut o estimare a vremii până la îneputul cele de-a doua luni de toamnă. La început de octombrie temperaturile vor fi mai mici decât normalul perioadei.

Vremea în săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, potrivit Observator.

Vremea în săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 23 septembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 24 septembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x