Antena Căutare

ANM a făcut anunțul: luna decembrie va fi una cu temperaturi scăzute și viscol

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie(ANM), vremea va continua sa se raceasca, iar precipitatiile sub forma de lapovita si ninsoare vor acoperi intreg teritoriul Romaniei. Potrivit meteorologilor, luna decembrie ne va aduce primul viscol puternic.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), vremea va continua să se răcească, iar precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare vor acoperi întreg teritoriul României. Potrivit meteorologilor, luna decembrie ne va aduce primul viscol puternic.

Vremea 20 noiembrie. După episodul din această nopate, de ninsori și vreme rea, un nou ciclon urmează să lovească România. Ciclonul va intra în țara noastră prin sud, sub formă de precipitații, treptat cuprinde majoritatea zonelor, în regiunile sudice s-ar putea să vorbim despre cantități de precipitații ceva mai însemnate.

Cea mai geroasă iarnă! Temperaturi scăzute, viscol. Prognoza meteo pe o lună 19 noiembrie - 17 decembrie

Vremea în următoarele zile

Potrivit ANM, în săptămâna viitoare 19-25 noiembrie, temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile estice, sudice și parțial în cele centrale, iar în restul țării vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale săptămânii. Cantitățile totale de precipitații vor fi cel mai probabil excedentare în regiunile sudice, estice și local în centrul țării, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor climatologice ale săptămânii.

Cum trebuie să circuri pe timp de ceață. Cinci reguli ce îți pot salva viața

Vremea în decembrie 2018

Florinela Georgescu directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), a declarat pentru Agerpres: „Luna decembrie este o lună cu mai puţine precipitaţii decât în luna noiembrie. Climatologic, luna decembrie înseamnă temperaturi şi mai scăzute, cu 3-4 grade faţă de luna noiembrie. Intrăm în zona temperaturilor negative în mare parte a ţării. Precipitaţii posibile, asemănător cu ce ar putea să fie în noiembrie. Este luna în care pot apărea primele ninsori, deci mai multe zile la rând cu temperaturi sub minus 10 grade şi, statistic vorbind, primul episod de viscol de amploare”.

Avertizare ANM: un ciclon mediteranean aduce un nou val de precipitații... Cât va persista ciclonul polar în România. Cum va fi vremea de 1 decembrie și Moș Nicolae...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x