Antena Căutare

Record de ninsori și ger extrem săptămâna asta! Prognoza meteo 19-25 noiembrie

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru săptămâna viitoare 19-25 noiembrie. Vremea anunță recorduri de ninsori în luna noiembrie și ger extrem.

Record de ninsori și ger extrem săptămâna asta! Prognoza meteo 19-25 noiembrie
prognoza meteo saptamana viitoare

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru săptămâna viitoare 19-25 noiembrie. Vremea anunță recorduri de ninsori în luna noiembrie și ger extrem. Sunt prognozate zăpezi însemnate cantitativ. Cele mai mari ninsori din sudul țării, în luna noiembrie, din ultimii 20 de ani!

Potrivit ANM, în săptămâna viitoare 19-25 noiembrie, temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile estice, sudice și parțial în cele centrale, iar în restul țării vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale săptămânii. Cantitățile totale de precipitații vor fi cel mai probabil excedentare în regiunile sudice, estice și local în centrul țării, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor climatologice ale săptămânii.

Vremea din săptămâna viitoare 19-25 noiembrie 2018 aduce temperaturi maxime și minime la București ce se încadrează între 7 grade și -5 grade Celsius. La munte, valorile termice ating -6 și 6 grade Celsius.

Vremea în România, prognoza meteo săptămâna 19-25 noiembrie

Potrivit vremea.ro, avansul unei mase de aer rece venită dinspre nordul Europei a pătruns deja pe teritoriul României, iar în deplasarea să către sud va intră în Marea Mediterană, unde va ajută la formarea unui ciclon cu o traiectorie transbalcanica; depresiunea în cauză se va deplasa dinspre bazinul central al Mării Mediterane înspre nord-est, urmând să afecteze și majoritatea teritoriului tării noastre prin precipitații importante cantitativ. Datorită faptului că în altitudine aerul va fi unul rece, precipitațiile vor cădea sub formă de lapovită și ninsoare în majoritatea zonelor (cu excepția sud-estului, unde vor fi doar ploi), iar pe arii extinse din Oltenia, nordul Munteniei, sud-estul Transilvaniei și Moldova se va depune un strat consistent de zăpadă.

Aceste fenomene hibernale se vor manifestă cu precădere luni, urmând că mai apoi un avans de aer mai cald dinspre nordul Africii să contribuie la transformarea ninsorilor în ploi în aproape toate zonele tării. Totuși, este de menționat faptul că deși de scurtă durată, acestea vor fi primele fenomene de iarnă din sezonul rece 2018-2019. Totodată, în sudul tării vor fi primele ninsori semnificative înregistrate în luna noiembrie din ultimii nu mai puțin de 20 de ani.

ANM vremea până la jumătatea lunii decembrie

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018 TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

În general mediile valorilor termice ale acestei săptămâni se vor situa ușor sub cele normale pentru acestă perioadă în est și sud-est și vor fi apropiate de acestea în restul teritoriului. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în limite normale ale perioadei.

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018 TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Mediile valorilor termice, în general, se vor situa ușor sub cele normale pentru acestă perioadă în cea mai mare parte a țării.

În general, regimul pluviometric se va încadra în limitele climatologice ale săptămâniim cu posibilitatea unui ușor deficit, local, în regiunile estice.

E haos pe aeroporturi! Întârzieri de zeci de minute din cauza vremii extreme. Când se va schimba vremea... Avertizare ANM: un ciclon mediteranean aduce un nou val de precipitații...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x