Antena Căutare

Anunț ANM de vreme rea. Cod galben de instabilitate atmosferică, furtuni și ploi. Ce județe sunt vizate

Meteorologii ANM au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, furtuni și ploi. Ce județe sunt vizate și cât este valabilă atenționarea.

ploaie furtuna
Anunț ANM de vreme rea. Cod galben de instabilitate atmosferică, furtuni și ploi. Ce județe sunt vizate | Shutterstock

Vremea s-a arătat capricioasă în ultima perioadă și continuă, se pare, în aceeași notă. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare de tip de cod galben de instabilitate atmosferică, furtuni și ploi pentru ziua de miercuri, 24 mai 2023. Iată ce județe sunt vizate și până când este valabilă atenționarea.

ANM a emis avertizări nowcasting de tip cod galben pentru instabilitate atmosferică, furtuni și precipitații în mai multe zone din regiunile Banat și Oltenia. Care sunt localitățile afectate.

Citește și: Avertizare ANM de fenomene extreme până la finalul lunii mai. Ce spun meteorologii despre ciclonul care se apropie de țara noastră

Cod galben de instabilitate atmosferică, furtuni și ploi pe teritoriul țării noastre

Avertizările făcute de meteorologi rămân valabile până la ora 17:00. În județul Caraș-Severin, localitățile Reșița, Teregova, Slatina-Timiș, Bucoșnița, Armeniș, Luncavița, Păltiniș, Fârliug, Buchin, Târnova, Ezeriș, Brebu, Zorlențu Mare, Văliug și Brebu Nou se află sub amenințarea precipitațiilor abundente și a vijeliilor. Meteorologii anunță averse care pot acumula peste 20-25 l/mp, descărcări electrice și posibile grindini de mici dimensiuni.

În județul Arad, localitățile Sebiș, Gurahonț, Buteni, Almaș, Bârzava, Tauț, Vărădia de Mureș, Bârsa, Archiș, Dieci, Chisindia, Dezna, Moneasa și Ignești sunt afectate de averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Județul Hunedoara este și el vizat de avertizările meteorologice, cu localitățile Vața de Jos, Ilia, Dobra, Zam, Gurasada, Brănișca, Vălișoara, Vorța și Burjuc aflate sub amenințarea furtunilor. Fenomenele includ averse puternice, descărcări electrice și posibile grindini.

De asemenea, județele Gorj, Olt și Vâlcea se confruntă cu riscul de ploi abundente și furtuni. În Gorj, localitățile Târgu Cărbunești, Vladimir, Bustuchin, Logrești, Stejari, Dănciulești, Săulești, Licurici, Berlești, Jupânești, Hurezani și Bărbătești trebuie să se pregătească pentru averse însemnate și posibile fenomene de grindină.

Citește și: Super Neatza, 24 mai 2023. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme mai caldă decât în mod normal la această dată

În Olt, localitățile Scornicești, Verguleasa, Vulturești, Teslui, Cungrea, Grădinari, Dobroteasa și Oporelu sunt afectate de aceleași condiții meteo periculoase. În județul Vâlcea, localitățile Drăgășani, Bălcești, Prundeni, Fârtățești, Șușani, Orlești, Lungești, Ștefănești, Roșiile, Valea Mare, Zătreni, Tetoiu, Grădiștea, Glăvile, Sutești, Livezi, Sinești, Lădești, Ghioroiu, Măciuca, Diculești, Crețeni, Mădulari, Gușoeni, Voicești, Stănești, Lăcusteni, Mitrofani și Amărăști sunt afectate de furtuni, descărcări electrice, intenisifăcări ale vântului și averse.

Întreg teritoriul Europei se confruntă cu vreme rea, iar multe țări se află în prezent sub avertizări de cod roşu de ploi și furtuni.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Prognoza meteo 24 mai 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 25 mai 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x