Antena Căutare

Avertizări meteo de ploi și vijelii. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore

Meteorologii ANM au emis avertizări de tip nowcasting de ploi însoţite de descărcări electrice şi vijelii pentru mai multe zone ale ţării.

Meteorologii ANM au emis avertizări de tip nowcasting de ploi însoţite de descărcări electrice şi vijelii pentru mai multe zone ale ţării.

Vremea se schimbă în următoarele ore. Noi coduri galbene de ploi și descărcări electrice pentru mai multe județe din țară.

COD GALBEN, valabil de la ora 11:30 până la ora 12:30

Județul Cluj: Huedin, Poieni, Călățele, Mărgău, Sâncraiu, Săcuieu, Izvoru Crișului;
Județul Cluj: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula local 25...30 l/mp, intensificări ale vântului ce izolat pot lua aspect de vijelie, grindina de dimensiuni mici.

COD GALBEN, valabil de la ora 11:55 până la ora 13:00

Județul Cluj: Beliș;

Se vor semnala averse care vor cumula local 30...35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce izolat pot lua aspect de vijelie, grindina de dimensiuni mici.

COD GALBEN, valabil de la ora 12:15 până la ora 13:30

Județul Cluj: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Cluj: Gilău, Iara, Săvădisla, Căpușu Mare, Călățele, Măguri-Răcătău, Băișoara, Mănăstireni, Mărișel, Rișca, Izvoru Crișului, Ciurila, Beliș, Valea Ierii;
Județul Bistriţa-Năsăud: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Bistriţa-Năsăud: Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Lunca Ilvei, Ilva Mare;
Județul Maramureş: Borșa, Moisei;

Se vor semnala : averse care vor cumula local 25...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce izolat pot lua aspect de vijelie, grindina de dimensiuni mici.

Ce se întâmplă cu vremea în intervalul 14 august, ora 18 – 17 august, ora 22

În cursul serii de marți (14 august) și al nopții de marți spre miercuri (14/15 august), în regiunile vestice și nordice gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și local se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

În zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

Vremea 17 august. Meteorologii anunță ploi, în special, în regiunile intercarpatice... ULTIMĂ ORĂ! Va fi PRĂPĂD într-un județ din țară! Este Cod PORTOCALIU de ploi torențiale și vijelie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x