Antena Căutare

Cod roșu de ninsori în Europa. Meteorologii anunţă căderi masive de zăpadă

Iarna extremă care a lovit Europa la început de an a făcut deja 15 victime. Şi rămâne pe poziţii cel puţin până luni. În jurul României se construieşte o fortăreaţă de zăpadă.

Iarna extremă care a lovit Europa la început de an a făcut deja 15 victime. Şi rămâne pe poziţii cel puţin până luni. În jurul României se construieşte o fortăreaţă de zăpadă. Meteorologii au emis cod roşu de ninsori în Austria şi Germania, iar alte cinci ţări, între care şi Bulgaria, sunt sub cod portocaliu de ninsori.

Polul Nord pare că s-a mutat temporar în Europa. Un restaurant situat într-o staţiune montană din Alpii Austrieci au fost îngropat de zăpadă până la acoperiş.

În plin sezon turistic, o mie 600 de kilometri de pârtii au fost închise, iar cei care se încumetă să schieze o fac pe propria răspundere. Alerta de avalanşă este la nivelul cinci, cel mai ridicat.

Încă 3 metri de zăpadă ar putea să se depună până în weekend, avertizează meteorologii. Mii de oameni sunt deja blocaţi în oraşele în care locuiesc, după ce zăpada căzută în timpul nopţii a blocat şoselele exact cum s-a întâmplat şi în Germania.

În sud, în Bavaria, numai aseară s-au produs 100 de accidente rutiere. Nici cu trenul nu s-a circulat mai bine. Obligată să frâneze din cauza gheţii depusă pe şine, garnitură cu 50 de oameni la bord a fost aproape înghiţită de zăpadă în câteva ore, până la sosirea echipelor de intervenţie.

Germania şi Austria vor rămâne sub influenţa frontului de aer rece şi în weekend, iar codul roşu este posibil să fie prelungit. Ninsori abundente şi rafale puternice de vânt sunt aşteptate şi în Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova. Ministerul Afacerilor Externe avertizează că orice călătorie, la vest şi sud de România, în Ungaria şi Bulgaria trebuie tratată cu extremă prudenţă.

Probleme sunt şi în Cehia, unde peste 9.000 de locuinţe au rămas fără curent electric din cauza zăpezii. Iar angajaţii unui muzeu al satului din Slovacia au intervenit pentru ca fragilele case din lemn să nu se prăbuşească sub greutatea zăpezii.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Alertă meteo! Cod galben în mai multe localități din țară, în următoarele ore. Zonele afectate... Vremea o ia razna în această noapte! ANM a emis avertizare de fenomene meteo extreme. Care sunt zonele vizate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x