Antena Căutare

Fenomene meteo extreme sunt așteptate în orele următoare! Pericol uriaș în țara noastră, după ninsorile abundente

Ninsorile abundente din ultimele ore au creat panică în mai multe zone din țară, asta pentru stratul de zăpadă depus a depășit, în unele locuri, un metru. Și va continua să ningă și marți noapte, spun meteorologii, care anunță că de miercuri va fi ger, întrucât în România intră in val de aer polar, iar temperaturile vor ajunge și la -20 de grade Celsius pe timpul nopții. 

Ninsorile abundente din ultimele ore au creat panică în mai multe zone din țară, asta pentru stratul de zăpadă depus a depășit, în unele locuri, un metru. Și va continua să ningă și marți noapte, spun meteorologii, care anunță că de miercuri va fi ger, întrucât în România intră in val de aer polar, iar temperaturile vor ajunge și la -20 de grade Celsius pe timpul nopții.

E risc crescut de avalanşă, iar asta a dus la închiderea traseelor turistice din Făgăraş, la altitudini mai mari de 1500 de metri. Zăpada deja a luat-o la vale la Bâlea Lac. Duminică noapte, după o avalanşă de mari dimensiuni, mai multe căsuţe de lemn destinate comerţului au fost acoperite de zăpadă.

Nămeţii s-au oprit abia în dreptul bazei Salvamont, după ce au trecut de o parcare. Din fericire, nimeni nu a fost rănit de căderea de zăpadă, iar pagubele sunt minore.

În continuare însă vorbim de un risc de avalanşă, de gradul patru - pe o scară de la unu la cinci, în zonele înalte ale Munților Bucegi și Făgăraş, la Bâlea Lac.

Ger și precipitații. ANM a actualizat azi prognoza meteo 18 decembrie-14 ianuarie... COD GALBEN de vreme severă. ANM a anunțat cum va fi vremea în această noapte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x