Antena Căutare

Risc de avalanșă pe pârtiile din România! Ce avertisment au lansat specialiștii ANM pentru turiști

Atenție, turiști! Poiana Brașov, una dintre cele mai populate pârtii din România se află sub avertisment meteorologic! 

Pericol de avalanșă pe pârtiile din Poiana Brașov și toate traseele montane din Munții Postăvarul! Meteorologii avertizează! La ce pericole sunt expuși turiștii din aceste zone. Salvamontiștii au intervenit în regim de urgență

Atenție, turiști! Poiana Brașov, una dintre cele mai populate pârtii din România se află sub avertisment meteorologic!
Marcajele de restricție au fost amplasate în toate zonele necesare, iar turiștii sunt rugați să respecte cu strictețe.

Din cauza greutății zăpezii, brazii de pe pârtie se pot prăbuși, provocând accidente grave. ANM anunță de asemenea pericol mare de avalanșă în Masivul Postăvarul.

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt RA anunţă că în Masivul Postăvarul se intervine de urgență din cauza căderilor abundente de zăpadă, care afectează inclusiv arborii din apropierea domeniului schiabil şi traseelor instalaţiilor pe cablu.

„Adresăm rugămintea ca schiorii şi turiştii să respecte marcajele de restricţie acces aflate în zonă”, a anunţat Regia.
Tot astăzi, Salvamonții din Poiana Brașov au avertizat turiștii să nu părăsească pârtiile amenajate din cauza avalanșelor ce pot apărea.

,,Acest risc există din cauza ninsorilor din ultima perioadă şi a vântului puternic care a strâns zăpada cu preponderenţă în anumite zone, formând multiple straturi cu consistenţe şi adâncimi diferite, care duc la o lipsă de coeziune între ele și în care au început să apară fisuri. Toate văile şi feţele din partea sudică a masivului, adică cele care converg spre Valea Timişului, prezinta acest risc, inclusiv Valea Lamba pe care foarte multi turişti care practică schiul extrem sau schiul de tură o frecventează”, anunţă Salvamont Poiana Braşov. De asemenea, în această perioadă, toate traseele montane marcate care leagă Masivul Postavaru de Valea Timişului (Lamba, Drumul Şerpilor şi Spinarea Calului) sunt închise, conform Libertatea.

Credit foto:antena3

Vremea o ia razna complet! Urmează fenomene periculoase! Ce anunță meteorologii... Pericolul se apropie! Vremea se schimbă radical în următoarele ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x