Antena Căutare

Prognoza Meteo, 17 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vremea va continua să fie ploioasă, dar se mai încălzește ușor, potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Un lucru este cert: instabilitatea atmosferică nu ne părăsește.

Harta Romaniei cu simboluri ale vremii Galerie
Prognoza Meteo, 17 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi | Profimedia

Temperaturile vor mai crește puțin astăzi, 17 iunie 2021, în întreaga țară, cu câteva grade.

Prognoza Meteo, 17 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Există însă și o atenționare de cod galben de ploi însemnate cantitativ prin estul și prin sud-estul țării. Se pot înregistra cantități de apă ce pot depăși 35 de l/mp. Această atenționare este valabilă până în jurul orei 10, dar asta nu înseamnă că scăpăm de ploi.

Ploile își vor face apariția prin sudul, centrul și prin estul țării, unde se vor înregistra cantități de apă undeva la 20-30 de l/mp. Vântul va avea și el unele intensificări, ploile vor fi însoțite de fenomene electrice, s-ar putea să cadă și grindină pe suprafețe mici, dar temperaturile sunt ridicate și se vor încadra între 22 de grade pe litoral și chiar și 31 de grade prin vestul țării.

În Muntenia, astăzi, 17 iunie 2021, vor fi și perioade cu soare, și perioade cu ploi - torențiale, chiar. Pe suprafețe mici, se vor aduna peste 30 de l/mp, iar temperaturile ajung până pe la 28-29 de grade Celsius, este mai cald decât ieri.

În Oltenia, atmosfera va fi similară. Temperaturile vor ajunge până la 29 de grade Celsius, dar prin estul regiunii, ploile torențiale, însoțite de fenomene electrice, vor lăsa în urmă cantități de apă ce pot depăși 30 de l/mp.

În Banat, vremea va fi din ce în ce mai caldă, dar va deveni și ușor instabilă după amiază. Pe suprafețe foarte mici, din nou, vor apărea ploi însoțite de fenomene electrice.

La fel va fi atmosfera și prin Crișana, vor fi 30 de grade în Arad și Oradea, și doar pe suprafețe mici veți avea nevoie de umbrele, în special, după amiază.

Și prin Maramureș, vremea va fi caldă și frumoasă astăzi, 17 iunie 2021. Valorile termice ajung tot pe la 30 de grade, însă după amiază se mai înmulțesc norii și vor lăsa în urmă ploi.

În Transilvania, temperaturile sunt în creștere. Cea mai mică temperatură: în jur de 21 de grade, iar cea mai mare: 29-30 de grade Celsius. Ziua va începe cu atmosferă plăcută și liniștită, dar după amiază se vor ivi norii și apar, din nou, furtuni de vară care vor lăsa în urmă cantități importante de apă.

În Moldova, vor fi ploi însemnate cantitativ. Temperaturile se vor încadra între 22 și 27 de grade. Aici, vor fi cele mai mari cantități de apă, se vor aduna până la 50 de l/mp, mai ales în sudul regiunii.

În Dobrogea, atmosfera este și schimbătoare, și răcoroasă. Temperaturile se vor încadra între 22 și 24 de grade Celsius. Vor fi averse și aici, din nou, însoțite de fenomene electrice, se vor înregistra cantități mari de apă. Vântul va avea unele intensificări și s-ar putea să cadă și grindină.

În București, vor fi și perioade cu soare, și perioade cu ploi torențiale însoțite de fenomene electrice. Astăzi, se vor aduna cantități de apă între 10 și 20 de l/mp. La noapte, ploile vor continua, iar minima va coborî până la 16 grade.

De mâine, 18 iunie 2021, se răcește vremea în Capitală. Sâmbătă, 20 iunie 2021, temperaturile nu vor mai depăși 23 de grade și, în plus, vor fi perioade cu averse.

Meteorologii au actualizat avertizarea de ploi. Care sunt cele mai afectate județe de vreme rea... Alertă meteo! Vremea rea va afecta noi regiuni. Ce zone sunt vizate de cel mai recent cod galben de ploi emis de meteoro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x