Antena Căutare

Vremea 30 mai 2019. Prognoza meteo: ploile se extind către sud și est

Meteorologii au vesti proaste pentru acest sfarsit de lună. Potrivit prognozei meteo pentru joi, ploile se extind catre sud-ul si est-ul tarii. Sunt asteptate averse cu aspect de vijelii, descarcari electrice si grindina. Afla cum va fi vremea in Bucuresti. Vremea 30 mai 2019.

Meteorologii au vești proaste pentru acest sfârșit de lună. Potrivit prognozei meteo pentru joi, ploile se extind către sud-ul și est-ul țării. Sunt așteptate averse cu aspect de vijelii, descărcări electrice și grindină. Află cum va fi vremea în București. Vremea 30 mai 2019.

Vremea joi, 30 mai 2019. Joi aversele de ploaie se vor extinde și către sud și est, cu excepția Dobrogei, unde acestea se vor semnala numai în mod izolat. Vor fi și descărcări electrice, iar pe alocuri și căderi de grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului, care la începutul averselor vor putea luă și aspect de vijelie. Intensitatea cea mai ridicată a fenomenelor va fi în Moldova, unde atât umiditatea ridicată venită de pe Marea Neagră, cât și masă de aer cald advectata dinspre Peninsulă Anatolica vor amplifică procesele convective, potrivit prognozelor Vremea.ido.ro. Tot în Moldova și cantitățile de apa vor fi mai însemnate, de până la 20-25 de mm în mod local. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte din țara, cel mult slab până la moderat în vestul Transilvaniei, Crișana și Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 19 și 24 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 23-27 de grade în Oltenia, 24-29 de grade în Muntenia și Dobrogea și 20-25 de grade în Molodva.

Citește și: Vremea 29 mai - 1 iunie. ANM prelungește și extinde codul galben de vreme severă

Vremea în București joi (30 mai) și vineri (31 mai) instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și posibil grindină. Temperaturile maxime vor fi de 29, respectiv 26 de grade, iar cele minime de 15...17 grade

Citește și: Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Meteo - temperaturi scăzute și ploi

ANM, avertizări meteo - COD GALBEN

Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în estul, sudul, centrul și nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

Citește și: Vremea 27 mai - 9 iunie 2019. Când scăpăm de ploi și furtuni

Vremea 29 mai - 1 iunie. ANM prelungește și extinde codul galben de vreme severă... Vremea în București 30 mai. ANM a emis o prognoză meteo specială...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x