Antena Căutare

Povești de familie, sezon 2, episodul 10. Sarcina în adolescență și urmările unei vieți în minciună, traume majore pentru copii

Serialul „Povești de familie” aduce și de data aceasta telespectatorilor întâmplări ce pot deveni adevărate lecții de viață. Descoperă ce s-a întâmplat în episodul difuzat în data de 11 martie 2022.

colaj povesti d efamilie Galerie
Comunicarea cu copiii este esențială și acest lucru este exemplificat în episodul de astăzi | Antena 1

Episodul 10 al sezonului 2 al show-ului "Povești de familie" continuă cu atenționarea asupra unei probleme care poate avea urmări traumatizante asupra vieții unui adolescent.

Personajele de astăzi spun povestea unei adolescente de 15 ani, născută pe vremea când mama ei avea 16 ani, după ce, la rândul ei, și bunica ei născuse pe când avea 17 ani.

Povestea se derulează cu minciuni care, mai devreme sau mai târziu ies la suprafață și cauzează multă durere și neîncredere.

Ideea de bază a acestui episod este îndemnul la o comunicare cât mai deschisă, fără rușine, cu copilul.

Trebuie abordate, fără teamă, subiecte pe care societatea încă le consideră tabu, însă care sunt de o importanță majoră, anume discuțiile despre sex și educația sexuală la adolescenți, încă de la o vârstă fragedă.

Povești de familie, sezon 2, episod 10. Îndemnul unei mame: "Vorbiți deschis cu copiii despre educația sexuală pentru a evita greșeli și suferințe"

Pentru orice mamă, singură sau nu, copilul ei este cel mai prețios lucru. Întotdeauna îi dorim să fie cel mai bine cu puțință.

Dar uităm că noi suntem piatra de temelie, comunicarea și adevărul sunt cele mai importante piese din puzzle-ul încercărilor vieții.

Să lăsăm deschisă calea comunicării despre educația sexuală, cu copiii nostri, pentru evitarea unor suferințe, spune mama din povestea de azi.

Citește și:Povești de familie, sezon 2, episodul 9. Violența domestică prin ochii unor copii. Primele semnale de alarmă nu trebuie ignorate

Dana a născut-o pe Ela pe când avea 16 ani. Deși mama ei discutase și o sfătuise să aibă grijă, fata s-a îndrăgostit nebunește, nu a ascultat de nimeni și a făcut sex neprotejat cu băiatul pe care îl considera iubitul ei.

A rămas însărcinată iar băiatul a plecat din țară și nu și-a asumat responsabilitatea unui copil. Mai mult decât atât, mama băiatului a fost cea care l-a trimis la studii afară, pentru a-l ține departe de situație.

Citește și:Povești de familie, sezon 2, episodul 8. Ionuț a fost prins în plasa jocurilor de noroc și i-a luat banii surorii sale

Pentru că nu știa ce să facă și era târziu să facă avort, mama fetei a decis să păstreze copilul și ea și-a asumat că îl va crește ca și cum ar fi al ei.

Zis și făcut, însă după 15 ani, în care Ela, copila, a crezut că bunica este mama și mama îi este soră, copila află adevărul pentru că tatăl ei apare în viața lor și-i spune adevărul, fac teste ADN și cere să refacă relația.

La rândul ei, Ela, la cei 15 ani, se îndrăgostește de un coleg mai mare, de la școală, din copila cuminte și silitoare devine rebelă și aproape corigentă și, în final vrea, la 15 ani să facă sex cu iubitul ei. Mama ei încearcă să o convingă să aibă grijjă, însă dacă, într-un final, nu ar fi aflat adevărul, ar fi repetat și ea aceeași poveste, un copil la 15 ani.

Când află adevărul, Ela îi mulțumește mamei ei că a ajutat-o să schimbe povestea și, implicit, viața.

Povești de familie, sezon 2, episodul 9. Violența domestică prin ochii unor copii. Primele semnale de alarmă nu trebuie ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x