Antena Căutare

Povești de familie, sezon 2, episodul 9. Violența domestică prin ochii unor copii. Primele semnale de alarmă nu trebuie ignorate

Serialul „Povești de familie” aduce și de data aceasta telespectatorilor întâmplări ce pot deveni adevărate lecții de viață. Descoperă ce s-a întâmplat în episodul difuzat în data de 10 martie 2022.

colaj  familie Galerie
Violența în familie trebuie semnalizată încă din prima secundă | Antena 1

Episodul 10 al sezonului 2 al show-ului "Povești de familie" continuă cu atenționarea asupra unei probleme grave cu care societatea se confruntă, anume, violența domestică.

Personajele de astăzi sunt două copile și mama lor, victima ale tatălui, un soț cu porniri violente care le bate la orice mișcare care nu-i convine.

Copila, precum și o vecină, încearcă din răsputeri să o convingă pe mamă să facă plângere la poliție, dar totul este în zadar.

Nici în momentul în care mama este dusă la urgență, la spital, cu piciorul rupt și plină de vânătăi, nicio acțiune nu este luată.

Povești de familie, sezon 2, episod 9. Fiecare om are dreptul la o viață cu zâmbete, nu cu violență.

Finalul este dezastruos, tatăl ajungând chiar să dea în copila mai mică.

Ulterior, sora cea mare ajunge să-i pună tatălui ei otravă de șobolani în mâncare, în încercarea disperată de a se salva de bătăile pe care le primeau și ea și mama ei, în mod regulat de la tatăl ei.

Așadar, copila, care are doar 16 ani, a fost la un pas de a deveni un criminal, de a-i lua viața celui care i-a dat viață.

Aceasta s-a gândit în repetate rânduri să-l ucidă punându-i otravă pentru șobolani în mâncare. Și, dacă inițial i-a fost teamă, ulterior frica, bătaia și teroarea psihică la care erau supuse toate, iau întunecat mintea și și-a otrăvit tatăl.

Doar printr-o minune, la intervențiile vehemente și la strigătele surorii mai mici, copila cea mare a sunat ambulanța și astfel, nici tatăl ei nu a decedat și nici ea nu a devenit o criminală.

Însă, doar așa, cele două copile au reușit să-și convingă mama să-l denunțe, să divoțeze și să-și dea ocazia să trăiască toate trei în liniște, așa cum este normal în orice familie.

Semnalele de alarmă sunt îngrijorătoare chiar din primul moment. O acțiune duce la o altă acțiune din ce în ce mai gravă, iar frica este principalul factor care alimentează această violență.

Povești de familie, sezon 2, episodul 8. Ionuț a fost prins în plasa jocurilor de noroc și i-a luat banii surorii sale... Povești de familie, sezon 2, episodul 10. Sarcina în adolescență și urmările unei vieți în minciună, traume majore pentr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Citește și
Ultimele știri
x