Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Mickey Mouse împlinește 89 de ani! S-a născut în timpul unei călătorii cu trenul, a câștigat Oscarul și ne-a făcut copilăria mai frumoasă!

Toată lumea îl știe pe Mickey Mouse, simpaticul șoricel american născut din creația lui Walt Disney. După 89 de ani, personajul a rămas la fel de îndrăgit.

Toată lumea îl știe pe Mickey Mouse, simpaticul șoricel american născut din creația lui Walt Disney. După 89 de ani, personajul a rămas la fel de îndrăgit.

Magia a început în anul 1928, atunci când uriașul regizor și desenator Walt Disney decide să ofere omenirii un personaj pe care nimeni nu avea să-l uite: Mickey Mouse. L-a desenat în timpul unei călătorii cu trenul.

Și fiindcă Adam avea o Evă, atunci și Mickey Mouse trebuia să aibă o Minnie Mouse.

Cei doi șoricei și-au făcut debutul în „Plane Crazy”. Mickey avea să mai bifeze o premieră în același an: protagonist în primul desen animat cu sunet sincronizat, în producția „Steamboat Willie”.

Oricât de bizar ar suna, se pare că maestrul Walt Disney avea o frică uriașă de șoareci. Inițial a vrut să-l boteze Mortimer Mouse, dar soția (ce alt sfetnic mai bun) i-a zis că Mickey Mouse sună mai bine.

Și șoricelul a făcut senzație și a scris istorie!

A apărut în mai bine de 130 de filme, înregistrând o priză uriașă la public. A primit și vreo zece nominalizări la Oscar, mai multe decât alți actori talentați (și oameni).

În 1932, șoricelul plin de carismă chiar câștigă un Oscar. Ceva timp mai încolo își face loc la Hollywood Walk of Fame, fiind primul personaj animat ce primește o astfel de distincție.

De-a lungul timpului, numeroși actori și chiar însuși Walt Disney au dat voce personajului. Aspectul fizic și personalitatea personajului s-au schimbat și ele odată cu trecerea timpului.

Totuși, toți îl pot recunoaște din sutele de producții animate, benzi desenate, emisiuni și obiecte cu portretul său. Tot el este și sufletul petrecerii la celebrul parc tematic Disneyland!

Și în final, Mickey Mouse este, de 89 de ani, simbolul copilăriei noastre, a tuturor!

Cu el, Walt Disney a scris cea mai frumoasă istorie: cea a desenelor animate!

Walt Disney a fost, de-a lungul vieţii regizor, producător, animator, scenarist şi antreprenor american. A obţinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star până în prezent. Atunci când numele său este rostit, în orice casă, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reacţionează pozitiv.