Live acumObservator 19
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Descoperire misterioasă în Peru: mumia gigant. Are capul alungit, iar mâinile și picioarele au doar trei degete, foarte lungi. ,,Este uimitor! Ființele găsite nu arată uman, iar altele par hibrizi, între oameni și extratereștri!”

Apariție ciudată în Peru: o mumie cu un craniu gigant. Descoperirea îi aparţine lui Renato Davila Riquelme, antropolog la muzeul Privado Ritos Andinos din Cusco. Mumia a fost găsită în oraşul Andahuaylillas, în provincia Quispicanchi. Craniul alungit ar putea dovedi existeța creaturilor de pe alte planete. 

Apariție ciudată în Peru: o mumie cu un craniu gigant. Descoperirea îi aparţine lui Renato Davila Riquelme, antropolog la muzeul Privado Ritos Andinos din Cusco. Mumia a fost găsită în oraşul Andahuaylillas, în provincia Quispicanchi. Craniul alungit ar putea dovedi existeța creaturilor de pe alte planete.

Riquelme susține că orbitele sunt mult mai mari decât cele ale craniilor umane obișnuite. De asemenea, craniul are fontanela deschisă, ceea ce ar sugera că aparține unui bebeluș, însă, în același timp, prezintă doi molari de mari dimensiuni, caracteristică tipică persoanelor adulte. Riquelme susține că cei trei antropologi spanioli și rusi care au analizat craniul au confirmat faptul că ,,nu este o ființă umană: ,,Deși analiza lor a fost superficială, e clar că mumia nu se aseamană niciunui grup etnic din lume“, a adaugat el.

Corpul mumificat prezintă proporții asemănătoare celor umane, iar lungimea sa este, potrivit calculelor, de 1,68 metri. La examinare, privitorul este frapat de cele (numai) trei degete ale mâinilor, precum și de dimensiunea redusă a nasului și lipsa pavilioanelor urechilor, în locul cărora se află doar două găuri. Dacă este autentică, creatura mumificată pare… de pe altă planetă.

În prezent, mai mulți arheologi de origine rusă s-au hotărât să investigheze creatura și au ajuns la concluzia că aceasta, având foma capului alungită și trei degete la fiecare mână, este umanoidă și prezintă 23 de cromozomi, asemenea ființei umane.

Cu toate că, în faza preliminară, oamenii de știință care au analizat-o susțineau că nu a aparținut unui om, rezultatele analizelor ADN sunt extrem de controversate.

Experții examinează probele prelevate, într-un centru de specialitate din Rusia, pentru a încerca să descifreze genomul: ,,În prezent, facem o analiză detaliată, pentru a vedea dacă forma poziției tuturor cromozomilor coincide cu cea umană", a declarat Konstantin Korotkov, profesor la Universitatea Națională de Cercetare din Rusia.

Secretul coastelor

Structura coastelor mumiei este foarte diferită de cea a unei ființe umane. Cu o parte superioară în formă stranie, cutia toracică este alcătuită dintr-o înlănțuire de coaste semicirculare: ,,Vedem clar contururile traheei, bronhiilor și ale inimii. De asemenea, vedem destul de clar contururile diafragmei, ficatului și splinei ", a spus radiologul Natalia Zaloznaya. Oamenii de știință au descoperit că pulberea alba folosită pentru mumificare este clorură de cadmiu, o substanță chimică al cărei efect antibacterian a conservat atât de bine mumia.

Aparte, cercetătorii din San Petersburg au analizat resturile unei alte mumii descoperită tot în Peru. Oamenii de știință se gândesc la ipoteza că cele două ar putea fi mamă și fiică: ,,Cavitățile ochilor sunt mult mai mari decât cele ale unei ființe umane. Constatările celor trei antropologi sunt uimitoare”, notează Riquelme.

Konstantin Korotkov a declarat că ceilalți colegi ai săi din Peru au descoperit alte patru mumii, de 70 de centimetri fiecare, pe care le-au numit „Verzituri“: ,,Fiecare dintre cele patru mumii are câte două brațe, două picioare, un cap, o pereche de ochi și o gură. Scanările tomografice le dezvăluie scheletul. Țesutul are o natură biologică, iar compoziția sa chimică indică faptul că sunt umane. ADN-ul prezintă 23 de perechi de cromozomi, la fel ca noi. Cei patru sunt bărbați și fiecare prezintă câte un cromozom. Arată ca oamenii, dar nu sunt. Structura lor anatomică este diferită", a explicat Korotkov. El a adăugat că bărbații de 70 cm au trei degete și craniile lor sunt alungite la partea din spate a capului. Cavitatea nazală lipsește, iar arcurile supraciliare nu sunt pronunțate. Ce este surprinzător este faptul că fălcile inferioare nu sunt flexibile, dar cavitățile bucale există.

,,Ar putea fi extratereștri sau bio-roboți", a adăugat Korotkov. El a precizat că toți acești membri ai rasei avansate au murit, cel mai probabil, ca urmare a unui mare inundații sau a unui impact al unei comete. ,,O parte dintre cei care au supraviețuit au luat contact cu anumite triburi sălbatice ale oamenilor preistorici și s-au împerecheat. De aici și cele trei degete”, a mai spus el.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro