Motivul pentru care artista Conchita Wurst și-a anunțat fanii că suferă de SIDA. Un fost iubit a amenințat-o că va da totul în vileag

 

Conchita Wurst,  câștigătoarea Eurovisionul din 2014, a anunțat că este HIV-pozitiv(ă), scrie Deutsche Welle. 

Pe numele său real Thomas Neuwirth, câștigătoarea show-ului muzical din 2014 a scris pe contul său de Instagram că primește tratament împotriva HIV de câțiva ani. Artista austriacă a scris că deși nu dorea să-și facă public statutul, a decis să o facă. Cauza? Se pare că ar fi fost șantajată de un fost iubit.

„Informația aceasta este irelevantă pentru public, dar un fost iubit m-a șantajat că va face divulga informația, iar eu nu voi permite nimănui să mă sperie și să îmi influențeze viața”, a scris artista pe Instagram.

În anul 2014, Conchita Wurst a reprezentat Austria la Concursul Muzical Eurovision 2014, din Copenhaga, Danemarca, interpretând piesa Rise like a Phoenix. În marea finală din data de 10 Mai 2014, a câștigat competiția, cumulând 290 de puncte. Pentru Austria, a fost a doua oară când câștigă acest concurs, după cel din Concursul Muzical Eurovision 1966.